Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mešani pevski zbor Postojna v novo sezono z letnim koncertom

 

MePZ Postojna je v nedeljo, 11. oktobra 2015, v dvorani Glasbene šole Postojna priredil letni koncert. Pod vodstvom Mirka Ferlana so se predstavili s pestrim programom, saj so izvedli tako zadnje naštudirane zahtevnejše tekmovalne pesmi kot tudi izbor priredb ljudskih pesmi.

Koncert je predstavljal del cikla koncertov U3NEK, zato so v goste povabili tudi MePZ Odmev iz Kamnika (na sliki), ki  deluje pod vodstvom zborovodkinje Ane Smrtnik. Gostujoči zbor, ki izvaja stare ljudske pesmi v novejših aranžmajih, »zimzelenčke«, cerkvene pesmi, črnske duhovne ter klasične in novejše zahtevne tekmovalne skladbe, je občinstvo navdušil s prepričljivim nastopom in ubranim petjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pevke in pevci MePZ Postojna so se tokrat angažirali tudi v vodenju prireditve in zastavili svež koncept, ki je dodatno popestril večer.

Del koncertnega programa je bila tudi podelitev Gallusovih značk, ki jih prejmejo posamezniki in posameznice, ki se udejstvujejo na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Značke podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti. Za petletno udejstvovanje je bila z bronasto značko nagrajena Anja Bembič, za deset  let in več pa je bila srebrna značka podeljena Ani Dolgan, Petri Grbec in Igorju Šorcu. Zlatih značk, ki se podeljujejo tistim, ki se udejstvujejo 15 let  več, je bilo letos največ. Prejeli so jo Andreja Blažič Klemenc, Irena Debevc, Mitja Fajdiga, Mirko Ferlan, Jernej Kalan, Anja Kocman, Karmen Pahor, Jerneja Sojer Smerdu, Katarina Temkova, Pia de Paulis Debevec in Danijela Žvokelj. Najbolj posebno, častno značko, ki se podeljuje za 30 let udejstvovanja in več, pa sta dobila Nastja Baša in Jože Škodič.(na sliki)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ostojna (na vodilni sliki)  predstavljal uvod v sezono, ki je že od samega začetka pestra, saj jih še pred koncem koledarskega leta čaka kup izzivov. Tako bodo 14. novembra nastopili na reviji pevskih zborov in vokalnih skupin iz občin Postojna in Pivka, 21. novembra jih čaka nastop v Pliberku, 28. novembra pa se bodo v Postojni udeležili tekmovanja primorskih pevskih zborov. Tudi zadnji mesec v letu bo pester, saj bodo 12. decembra nastopili v Varaždinu, 13. decembra pa bodo organizirali in nastopili na tretjem letošnjem koncertu iz cikla U3NEK, ko bodo v Postojni gostili Moški pevski zbor Celje in Gorenjski oktet. Vabijo vas, da jih spremljate na internetni strani: http://mepz-postojna.si/ in na FB profilu: Mešani pevski zbor Postojna.

Za MePZ Postojna: Anja Kocman

Foto:Ladislao A. Torresan

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Občina Postojna kot vodilni partner mednarodnega projekta ArtMED rešuje izzive trajnostne mobilnosti

Občina Postojna je bila izbrana za vodilnega partnerja na projektu ArtMED, ki se je začel …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja