Obvestilo

Mihaelov sejem – priložnost za razvoj kraja

Bloke so v to nedeljo zaživele z Mihaelovim sejmom, prireditvijo, ki je že enajsto leto zapored privabila veliko število Bločanov in okoličanov. Vsakoletni dogodek, katerega začetki sicer segajo celo v 14, stoletje, ni samo priložnost za predstavitev domače obrti in kulinarike, pač pa tudi turizma in kulturnega ustvarjanja. Je način ohranjanja kulturne dediščine in ima vpliv na nadaljnji razvoj kraja.

Po besedah župana Jožeta Dolesa, ki se bo na bližnjih volitvah potegoval še za en, šesti mandat na tem položaju, imajo sejmi danes drugačno vlogo kot pred leti. Ne gre namreč več samo za neposredno izmenjavo blaga, pač pa je sejem danes namenjen predstavitvi ponudnikov in izmenjavi podatkov, medtem ko se fizična prodaja opravi pozneje.

Na Mihaelovem sejmu v Novi vasi so se danes predstavljali številni domači proizvajalci ekološko pridelanih kmetijskih proizvodov.  »Tega sem zelo vesel. Sejem se je očitno prijel in ima dejansko svoj namen,« je dejal župan.

Andreja Podobnik: podjetništvo je način življenja

Slavnostna govornica, športnica, Slovenka leta in podjetnica Andreja Podobnik, predsednica Območne obrtno-podjetniške zbornice Cerknica, je v nagovoru med drugim izpostavila pomen združevanja in povezovanja gospodarstva »Podjetništvo je več kot le služba, je način življenja,« je poudarila Podobnikova. »Samo vztrajnost je pot do uspeha.« Podjetnike je pozvala, naj nikdar ne odnehajo. »Ne smemo dovoliti, da  bi kaj ogrozilo naš razvoj. Naj nas volja, strast in predanost temu, kar počnemo, nikoli ne zapustijo,« je poudarila prva dana cerkniških obrtnikov in podjetnikov.

Mihaelov sejem se je po uradnem delu, ki so ga obarvali tudi s kulturo iz domače folklorne in glasbene zakladnice, prevesil v pestro popoldansko druženje, množičen obisk pa je vnovič pokazal, kako pomembna prireditev je to za kraj in regijo.

Besedilo in foto:  Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja