Postojnska jama Triglav
Obvestilo

MINS-ovci na Vrhniki do zajetnega kupa medalj in do naslova državnih prvakov

Minulo soboto je v Vrhniki potekalo Dvoransko državno prvenstvo, v nedeljo pa še Absolutno dvoransko državno prvenstvo. Ker sobotni nastopi štejejo tudi kot kvalifikacije za nedeljsko tekmo, so bili na Vrhniki pričakovano zbrani najboljši lokostrelci iz vse Slovenije. Z dobrimi rezultati v zimskem delu sezone se je na tekmo uvrstilo tudi 32 MINS-ovcev.

V soboto so osvojili kar zajeten kupček medalj. Med veterankami goli lok je naslov državne prvakinje osvojila Sonja Kocjancič, med veterankami dolgi lok je bila Irena Šantelj prva,  prav tako je državni prvak med mladinci ukrivljeni lok postal Nik Bizjak, najboljši v kategoriji dečki ukrivljeni lok pa je bil Aljaž Kaluža. Naslova državnih podprvakov so se veselili Nala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok, Milost Luka med dečki goli lok, Kogej Kardinar Tinkara med mlajšimi deklicami ukrivljeni lok, Vitan Golubović Blaško med mlajšimi dečki goli lok in Stane Natlačen med veterani ukrivljeni lok. S tretjim mestom sta se izkazala še Matic Jager med kadeti ukrivljeni lok in Mekina Primož med dečki sestavljeni lok.

V članskih kategorijah pa so slavili Rok Bizjak med člani ukrivljeni lok ter Vanda Natlačen in Matej Grad v dolgem loku, Vita Kontić je osvojila drugo mesto. Ekipno so slavile tudi mladinke ukrivljeni lok v sestavi Nala Jurca, Iva Rusjan in Kogej kardinar Tinkara ter kadetska ekipa v ukrivljenem loku v sestavi Matic Jager, Dejan Savić in Aljaž Kaluža.

Nedelja pa je minila v napetih dvoboji v absolutnih posameznih in ekipnih nastopih.

Med članicami dolgi lok sta se do finala prebili dve MINS-ovki, uspešnejša je bila Vanda Natlačen,  druga je bila Vita Kontić, Maruša Rusjan je bila peta. Med članicami dolgi lok je bila Nika Smrdu tretja, Kocjančič Sonja peta in Mirjana Perko osma. Med članicami ukrivljeni lok se je po tesnem porazu v polfinalu in streljanju shoot offa v malem finalu z četrtim mestom morala zadovoljiti Nala Jurca. Matej Grad je med člani dolgi lok izgubil polfinale, vendar se je potem zbral in v malem finalu zmagal in osvojil tretje mesto, Andrej Natlačen pa je bil deveti. Prava drama pa se je odvijala pri članih ukrivljeni lok, saj je zmagovalca določil šele dodatni shoot off strel. Žal je bil strel MINS ove prve puščice malenkost dlje od  x-a in tako je Rok Bizjak osvojil drugo mesto. Matic Jager je bil peti, Aljaž Kaluža pa deveti.

V popoldanskem delu so sledili še dvoboji ekip. Prestižni naslov med člani ukrivljeni lok je tokrat pristal v MINS-ovih rokah. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa v sestavi Rok in Nik Bizjak ter Matic Jager, ki je prikazala suvereno premoč, saj v vseh dvobojih niso oddali niti enega samega niza. Do tretjega mesta se je prebila ekipa članic ukrivljeni lok v sestavi Nala Jurca, Kogej Kardinar Tinkara in Iva Rusjan (na vodilni fotografiji). V ekipni konkurenci dolgega loka ni delitve po spolu, tako so skupaj nastopili Matej Grad, Vanda Natlačen in Vita Kontić ter osvojili tretje mesto.

Besedilo in foto: J. K.

Vita Kontić, Matej Grad in Vanda Natlačen – mešana ekipa dolgi lok

Nik in Rok Bizjak ter Matic Jager – članska absolutna ekipa ukrivljeni lok

Matic Jager, Dejan Savić in Aljaž Kaluža (desno) – kadetska ekipa

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja