Obvestilo

Miroslav Vilhar skozi otroške oči v gledališki predstavi

Te dni poteka vseslovenska akcija Teden ljubiteljske kulture. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije sta že petič zapored povabila k sodelovanju kulturna društva, lokalne skupnosti, izobraževalne ustanove, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenske ustvarjalce v zamejstvu in po svetu, da se s svojimi programi pridružijo v podpori in promociji ljubiteljske kulture.

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori ljubiteljskih ustvarjalcev ter promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Javnost ozavešča o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo. Po pričakovanjih je tudi letos odziv velik.

Akciji se je kot vsako leto pridružilo tudi Kulturno-umetniško društvo Planina. Tokrat je v domačem kulturnem domu gledalcem ponudilo otroško gledališko predstavo Miroslav Vilhar nekoč in danes. V gosteh so nastopili učenci Osnovne šole Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica pod mentorstvom Damjane Benigar Kaluža

Predstava združuje gledališko igro in folkloro, katera je tudi osrednja tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture. Vsebina nam na zanimiv način skozi otroške oči predstavi pesnika in skladatelja Miroslava Vilharja. Utrinki iz preteklosti se prepletajo s sodobnim časom in vsakdanom družine male deklice, ki mora za šolsko nalogo napisati spis o Miroslavu Vilharju. Živost igre dopolnjujeta petje in ples ob zvokih harmonike.

Ob letošnji 200. obletnici rojstva Miroslava Vilharja, rojenega v Planini, je tako društvo dodalo še en uspešno izveden dogodek v čast njemu, ki je dal obilico lepega ljudem in kulturi.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja