Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Mlad pečen krompir

Prejšnji teden smo porabili star krompir, zdaj je torej  čas za novega. Ker pa je najboljši pripravljen najbolj enostavno, le z nekaj začimbami, predlagam za začetek preprost mlad krompir, pečen v pečici. Seveda pa je najboljši domač, tisti z našega vrta.

Sestavine:
0,5 kg mladega krompirja
sol
olje
začimbe
Pripomočki:
pečica in pekač
nož
posoda
Potek dela:

Krompir operemo in narežemo. Če želimo, lahko tudi postrgamo lupinico. Opran in narezan krompir damo na pekač, solimo po okusu in dodamo začimbe. Jaz sem dodala rožmarin, vi lahko uporabite tudi origano ali kako drugo začimbo. Premešamo. Dodamo malo olivnega olja, ter še enkrat premešamo. Damo v ogreto pečico na 180° C in pečemo do mehkega, približno 45 minut do 1 ure. Vmes je dobro, da še enkrat premešamo. Pečeno postrežemo, najbolje s skledo zelene solate.

Namig kuharja:

Če je lupina stara, to je, če krompir ni najmlajši ali pa je že dolgo odkar smo ga izkopali, malo pogreni in tudi ni več dobrega okusa, če pa je krompir resnično mlad, pa jo lahko pustimo gor.Če radi ekperimentirate z okusi, si lahko sami doma zmešate najboljšo mešanico začimb za vaš pečen krompir.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

 

 

Ne spreglejte

Perutničke na žaru

Za zimo pride pomlad, iz preteklosti pridemo v sedanjost in prihodnost. V preteklih tednih in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja