Obvestilo

Mladi Francozi izbrali Pivko

V torek, 4. avgusta 2015  bodo v okviru projekta Europ’ Raid  Pivko obiskali mladi iz Francije, saj so si jo izbrali kot edini kraj postanka v Sloveniji. Popotniki bodo s seboj peljali kar dve toni šolskih potrebščin za šole v Bosni, Srbiji, Bolgariji in Romuniji.

Europ ‘Raid je evropska avtomobilska turneja, ki jo že drugič organizira francoska neprofitna organizacija. Študentje z zahoda Francije želijo vzpostaviti edinstven dogodek, ki bi v prihodnosti vključeval in združeval vse evropske države. Europ’ Raid povezuje države, ljudi, potovanje, šport, vključuje pa tudi dobrodelno noto.

42 mladih Francozov se bo jutri iz Normandije podalo na krožno  pot. V 23 dneh bodo prevozili več kot 10.000 kilometrov, obiskali 19 držav (Francija, Švica, Italija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Bolgarija, Grčija, Turčija, Romunija, Madžarska, Slovaška, Avstrija, Češka, Poljska, Nemčija, Luksemburg in Belgija), 14 glavnih mest, 30 UNESCO lokacij in 200 tako ali drugače zanimivih točk.

Občina Pivka se je odzvala prošnji mladih pobudnikov projekta ter le-temu izrazila podporo, »kar prikazuje njeno mednarodno solidarnost in velikodušnost,« so mladi zapisali v sporočilu. »To je zelo dobra priložnost za Europ ‘Raid, da s svojim postankom v tem mestu vzpostavimo stik z izvoljenimi predstavniki in mladimi. Mi vsi že komaj čakamo, da spoznamo Pivko in njene ljudi.«

 Pivčani bodo francoske goste v torek ob 19. Uri  sprejeli pri Športni dvorani Skala, kjer bodo tudi prenočili. Naprej, proti Hrvaški, se bodo odpravili v sredo zjutraj.

Vabljeni vsi, predvsem mladi, da se pridružite dogodku, navežete stike in spoznate nove prijatelje. Seveda pa bomo dogodek spremljali tudi na našem spletnem portalu. (B. M. K.)

Foto: arhiv Občine Pivka

Europe Raid

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja