Obvestilo

Mladi Francozi navdušeni nad Slovenijo

Europ ‘Raid je evropska avtomobilska turneja, ki jo letos drugič organizira francoska neprofitna organizacija in povezuje države, ljudi, potovanje, šport, vključuje pa tudi dobrodelno noto.  Popotniki s seboj peljejo dve toni šolskih potrebščin za šole v Bolgariji in Romuniji.

10 000 kilometrov skozi 19 držav

42 mladih Francozov se je na krožno pot podalo 1. avgusta iz Normandije, v 23 dneh bodo prevozili več kot 10.000 kilometrov, obiskali 19 držav (Francija, Švica, Italija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Bolgarija, Grčija, Turčija, Romunija, Madžarska, Slovaška, Avstrija, Češka, Poljska, Nemčija, Luksemburg in Belgija), 14 glavnih mest, 30 UNESCO lokacij in 200 tako ali drugače zanimivih točk.

V Pivki tudi s tamkajšnjimi starodobniki

Včeraj so se na poti skozi Slovenijo ustavili v Pivki, obiskali pa tudi Predjamski grad in Škocjanske jame, pa Ljubljano, Bled in Tolmin. Srečanja so se s svojimi starimi avtomobili udeležili tudi člani Društva starodobnih vozil Martin Krpan, saj se tudi udeleženci Europ ‘Raid-a naokoli prevažajo s starimi Peugeoti 205.  Ta model avtomobila je namreč najbolj prodajani francoski avto vseh časov.

V Slovenijo še pridejo

Mladi Francozi so nad Slovenijo navdušeni, večinoma je niso poznali in niso vedeli kaj lahko pričakujejo. Slovenija jih je navdušila s svojo lepo naravo in zelenjem in večina med njimi se namerava vrniti ter tukaj preživeti dlje časa.

Organizatorji načrtujejo, da se bo Europ ‘Raid vsako leto krepil, prihodnje leto naj bi se projekta udeležilo kar 50 ekip, k sodelovanju bodo povabili tudi druge prebivalce držav Evrope. Morda bomo prihodnje leto imeli ekipo iz Slovenije.  (E. K., B. M. K.)

Foto: arhiv Občine Pivka

Europe raid1

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja