Obvestilo

Mladi glasbeniki navdušili na Božičnem koncertu Glasbene šole Logatec

Učenci Glasbene šole Logatec so se tradicionalno tudi letos predstavili na Božičnem koncertu v Večnamenski športni dvorani, kamor so mladi glasbeniki v četrtek privabili številno občinstvo. Gre za enega najpomembnejših dogodkov v šolskem letu, ki ga, kot je povedal ravnatelj Primož Malavašič, pripravljajo vse od septembra, na koncertu pa pokažejo vso kakovost šole, ki koraka 50-letnici nasproti.

Otroci so muzicirali v različnih zasedbah, manjkali niso niti solisti, skupaj pa je nastopilo okoli 150 mladih glasbenikov. Za uverturo v čas, ki diši po praznikih, je poskrbel otroški pevski zbor pod vodstvom Janje Nagode. Kitarskemu orkestru pod vodstvom Mihe Megliča je sledil Mladinski pevski zbor pod taktirko Marjana Nagodeta, ki nas je popeljal v božični čas, za njim pa so z vso glasbeno zrelostjo nastopili člani Godalnega orkestra Veris z dirigentom Matejem Avšičem.

Kot je povedal ravnatelj Malavašič, je za logaško glasbeno šolo uspešno leto, v katerem so osvojili številne nagrade, godalni orkester je obiskal Švico, zapomnil pa si ga bo tudi po največjem številu učencev na sprejemnih preizkusih. V dveletnem projektu Glasbene šole Logatec pripravljajo zgoščenko najrazličnejših glasbenih zvrsti avtorjev, ki so tako ali drugače ustvarjali v Logatcu, letos pa se po ravnateljevih besedah po osmih letih vrača znameniti festival Veris, v okviru katerega bodo koncertom dodali še izobraževalni del v obliki delavnic.

In brez kančka dvoma, kot je ob voščilu božiča in dneva samostojnosti in enotnosti dejal župan Berto Menard, je Glasbena šola velika dodana vrednost Logatcu. Zato, kot je dodal, z obiskovanjem koncertov podprimo glasbenike.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja