Obvestilo

Mladi likovniki v VDC Cerknica

V Varstveno-delovnem centru Cerknica so v sklopu projekta Teden ljubiteljske kulture odprli razstavo mladih likovnih ustvarjalcev in ustvarjalk, ki so sodelovali na natečaju Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) z naslovom Dajte mi čašo, polno svetlobe. Odprtje razstave, katere rdeča nit je svetloba, in na kateri se predstavlja skoraj 30 mladih, so organizatorji, torej JSKD OI Cerknica, popestrili s kratkim kulturnim programom. Tako so nastopili uporabniki VDC Cerknica, učenke glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica pod mentorstvom Rebeke Hren Dragolič ter harmonikaš Benjamin Škrab. Sporočilo dogodka pa je bilo,  da je z dobro voljo, iskrivostjo ter energijo lahko vsak izmed nas svetloba.

Razstava Cerknica-VODILNA

Župan Občine Cerknica Marko Rupar si je prav tako ogledal razstavo in pohvalil medsebojno sodelovanje različnih organizacij in angažiranost prostovoljcev v VDC Cerknica. Razstava bo na ogled do 9. junija. Dela, ki pa jih bo izbrala strokovna žirija, pa bodo od 25. septembra naprej razstavljena tudi v stiškem muzeju.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

 

Ne spreglejte

Prostovoljke in prostovoljci, junaki našega časa

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja