Obvestilo

Mladi logaški pevci “zasijali” na spomladanskem koncertu

“Pevci Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Tabor Logatec  so pridni kot mravljice, zato lahko vsako leto pripravijo koncert,” je o svojih učencih na petkovem koncertu v gornjelogaškem kulturnem domu dejal legendarni zborovodja Zdravko Novak. Koncert so  poimenovali po  ilustrirani zbirki
pesmi za otroke »Ko sije sonce«, avtorice Anice Perpar, nekdanje učiteljice te šole, in ilustratorke Darje Rupnik.

In res je zasijalo sonce, ko so otroci ob inovativnih zborovskih prijemih zborovodje Novaka zapeli vrsto pomladnih pesmi, med njimi pesem Srečanje, ki jo je uglasbila Tadeja Vulc, Anica Perpar, avtorica, pa jo je tedaj kot tako prvič slišala.

Prizorišče nastopa so polepšale ilustracije Darje Rupnik, ki smo jih opazovali kot kuliso in so koncertu tik pred mednarodnim dnevom knjig za otroke dale poseben pečat.

Andreja Kržišnik, učiteljica omenjene šole, ki je domiselno povezovala posamezne točke programa, je na odru gostila četrtošolce, tudi iz “svojega” razreda, ki so z več ali manj treme poskrbeli za recitatorske vložke, medtem ko je za glasbeno spremljavo zbora skrbela pianistka Janja Nagode.

Koncert so otroci in gostiteljice sklenili s prikupno zahvalo pesnici in ilustratorki, ki sta se na njihovo željo udeležili koncerta in bili ob pozornosti otrok vidno ganjeni.

Foto: Primož Sark

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja