Obvestilo

Mladi na regijskem izboru predstavili svoje podjetniške ideje

V ponedeljek, 31. januarja so svoje podjetniške veščine in izvirnost izkazali tudi mladi iz šol vseh Občin Primorsko-notranjske regije.  Na dogodku »Pokaži, kaj ´maš in pove,j kar znaš« so osnovnošolci predstavili razvoj svojih poslovnih idej, ki so jih zagnali na start up vikendu v septembru 2021, razvijali pa so jo z mentorji, pod okriljem Podjetniškega inkubatorja Perspektiva. Raznolike in skrbno zastavljene poslovne ideje se potegujejo za nastop na tekmovanju POPRI, ki poteka večstopenjsko. Na prvi stopnji morajo vključeni predložiti poslovni model, na drugi stopnji bodo svojo idejo predstavljali pred komisijo in v kolikor se v svoji kategoriji uvrstijo med tri najboljše, nadaljujejo s tekmovanjem na nacionalni ravni.

Namen regijskega dogodka je bil, da mladi, ki se navdušujejo nad podjetniškimi vsebinami, prvič javno predstavijo svojo idejo pred komisijo, v sestavi direktorice Zavoda Znanje Tatjana Hvala, priznanega brivca Luke Nebca in priljubljenega pevca Anžeta Turka (Jay Bolk) ter s tem pridobijo prve zunanje izkušnje in povratno informacijo, predvsem pa napotke, kako svojo idejo kar čim bolje nadgraditi.

Ponosni smo na naših šest osnovnošolskih skupin, ki prihajajo iz celotne regije, saj dokazujejo, da so sposobni in vešči podjetniških korakov, predvsem pa v našem inkubatorju verjamemo v doprinos dela z mladimi, kar si želimo razvijati in s sistematičnim delom nadaljevati tudi v prihodnje.

Doris Komen

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja