Obvestilo

Mladi poročevalci: Tudi v Logatcu smo mobilni.

Prispevek za regijski spletni portal Novice z Notranjske so pripravile in ga poslale uredništvu učenke Osnovne šole 8 talcev Logatec, ki so tako napravile prve korake v novinarstvo. Z veseljem objavljamo njihovo poročilo z Dneva mobilnosti.

Od 16. do 22. 9. je potekal teden mobilnosti in pestrega programa se je lahko udeležil vsakdo. 16. 9. je bil organiziran pohod na Srnjak, 17. 9. je potekala telovadba 1000 gibov, 18. 9. tehnike sproščanja, 19. 9. so bile delavnice namenjene družinam, 20. 9. so merili telesno zmogljivost s testom hoje, 21. 9. pa je potekal DAN MOBILNOSTI.

Dan mobilnosti se je odvijal na Cankarjevi cesti in na trgu Sv. Nikolaja. Udeležili so se ga vrtci, šole in tudi starejši. V sklopu tega dneva je potekalo več delavnic in voden program. Otroci so se lahko spuščali po napihljivih toboganih, izdelovali ribice in na prstne lutke in še mnogo drugega. Učenci smo imeli možnost preizkušati se v teku na smučeh, spoznati poklic policista in uživati v ogledu reševalnega vozila, lahko smo si ogledali predstavo in se ustavili pri raznih točkah, kjer so sodelovali prostovoljci, policisti …

Na dnevu mobilnosti je sodelovala tudi naša šola – učenci Maks Babič, Anja Raičević, Julija Cergolj, Gentiana Morina, Iza Rogič in Maša Šen so recitirali pesmi na temo potovanja in poti.

Vodja logaške izpostave JSKD Tanja Pina Škufca nam je odgovorila na vprašanji:

Se vam zdi, da se je programa udeležilo veliko obiskovalcev?

Ja, dopoldne običajno prihajajo šolske skupine, popoldne pa vrtci in starši z otroki, odrasli … Zelo sem vesela, da šole in vrtci pripeljejo svoje otroke in s tem sodelujejo na tem dnevu. JSKD je za vas pripravil delavnice, povabil  literate, likovnike in tudi plesne skupine.

Ali je po vašem mnenju pomembno, da opominjamo na to, da se je na pot bolje odpraviti peš, s kolesom, z rolko?

Ja, seveda, saj je akcija namenjena ozaveščanju ljudi, da je pomembno gledati na to, kako potujemo, kako se povezovati, peljati več ljudi v enem avtomobilu ali pa uporabljati druga prevozna sredstva – skiroje, kolesa, rolke, javna sredstva …

Govorili smo tudi z drugimi sodelujočimi in obiskovalci.

Kaj nudi na tam dnevu Hiša sadežev družbe?

Kot Hiša sadežev družbe Logatec smo vam pripravili delavnico Izdelovanje naprstnih lutk, ristanc, predstavljamo, kaj Hiša sadežev družbe, ki je del Slovenske filantropije, ponuja in počne, vse dejavnosti v hiši so brezplačne, program je obsežen, zastavljen je tako, da je nekaj za otroke, nekaj za odrasle, migrante …

Eden od nastopajočih nam je povedal:

Ali je to tvoj prvi obisk na tem dnevu?

Ja.

Kakšen se ti zdi program dejavnosti, ki so ti na voljo?

Zdi se mi zanimivo, a mislim, da je mlajšim otrokom še bolj.

Kaj se ti je v tem dnevu najbolj vtisnilo v spomin?

Moje deklamiranje.

Se ti zdi pomembno da obeležujemo ta dan?

Ja, zelo pomembno!

Vrtčevski otroci pa so povedali:

Ti je bilo všeč tukaj?

Zelo mi je všeč.

Kaj pa ti je najbolj všeč?

Tobogani.J

Če se dneva niste udeležili letos, vam priporočamo, da se udeležite dejavnosti naslednje, saj je izkušnja zelo zanimiva.

Klea Kinka, 7. a

Maruša Mihevc, 7. b

Anuša Škvor, 7. b

 

Ne spreglejte

Pustno dopoldne na Čebeletališču

Cerkniški kulturni dom, osrednje prizorišče Pusta, ki ga v Cerknici pišejo z veliko začetnico, je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja