Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Mladi prostovoljci vabljeni k sodelovanju v programih Interreg

“Interreg Volunteer Youth” (IVY) ponuja možnost mladim Evropejcem, starim od 18 do 30 let, da se  vključijo kot prostovoljci v čezmejne, transnacionalne in medregionalne programe in s tem povezane projekte.

Pobuda je namenjena vključevanju mladih prostovoljcev za podporo, spodbujanje in poročanje o konkretnih dosežkih Interreg programov in projektov. Gre za enoletno pilotno akcijo, ki se je začela 1. marca letos in jo podpira Evropska komisija. Prostovoljstvo traja od 2 do 6 mesecev, prostovoljci bodo prejeli tudi finančno podporo. Možni sta dve obliki dela, in sicer kot Interreg reporter ali Interreg projektni partner.

Zainteresirani se lahko prijavijo preko https://europa.eu/youth/solidarity_en.

IVY je del European Solidarity Corps in si prizadeva za spodbujanje vrednot EU, kot so solidarnost, sodelovanje in državljanska udeležba med mladimi Evropejci. Zakaj postati prostovoljec IVY? Zato, da se seznaniš z evropskim teritorialnim sodelovanjem (znano tudi kot programi Interreg) in projekti ter s tem prostovoljci, ki se zavedajo številnih koristi sodelovanja med različnimi državami EU in regijami. Sodelovanje mladim prinaša edinstvene izkušnje in osebno rast.

Več informacij o akciji: Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije, Pivka;  info@rra-zk.si .

Ne spreglejte

Priložnosti in ovire za razvoj jamskega turizma v občini Pivka

Krajinski park Pivška presihajoča jezera v sodelovanju z Društvom Modro nebo vabi na predavanje Mateja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja