Obvestilo

Močna tekaška ekipa ebm-papst Slovenija na Ljubljanskem maratonu

Letošnja 24. izvedba tradicionalnega Ljubljanskega maratona, s katerim se v Sloveniji praviloma zaključuje tekaška sezona, se bo v zgodovino zapisala po presežnikih.

Tokrat sicer ne po udeležbi, saj je teklo dobrih 12 tisoč tekačic in tekačev, bil pa je to z 22 stopinjami najbolj vroč med vsemi ljubljanskimi maratoni. Osrednjo preizkušnjo dneva v maratonu je z drugim najboljšim rezultatom v zgodovini tekmovanja dobil Etiopijec Kelkile Gezahegn Woldaregay, med pripadnicami nežnejšega spola pa se je Kenijka Bornes Chepkirui Kitur vpisala v zgodovino z novim rekordom ljubljanskega spektakla. Državna prvaka sta Primož Kobe in Saša Pisk.

Rekordno udeležbo na Ljubljanskem maratonu beleži tudi ekipa Športnega društva ebm-papst Slovenija, saj se je za tekaško preizkušnjo odločilo kar 28 športnic in športnikov, ki smo tekli  na različnih razdaljah. Tokrat smo imeli tudi predstavnico na 42-kilometrski progi, medtem ko jih je 18, med njimi 13 moških in 5 žensk, teklo na polmaratonski, 9 pa na 10-kilometrski razdalji. Za slednjo se je odločilo 5 tekačic in  4 tekači.

Seveda je bila osrednja slovenska tekaška prireditev tudi priložnost za druženje, kar so ebm-papst tekači dodobra izkoristili in se razšli z obljubo: prihodnje leto se vnovič srečamo!

Blanka Markovič Kocen

Foto: Robert Zabukovec

 

 

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja