Postojnska jama Triglav
Obvestilo

»Moj podpis« za zaključek sezone

Preteklo soboto sta Gledališka skupina Ščuka in Otroška gledališka skupina Ščukice iz Planine poskrbeli za pester gledališki večer. S skupnimi močmi so njuni člani pripravili prireditev ob zaključku sezone, ki so jo naslovili Moj podpis. Vsako umetniško delo namreč zajema nek osebni izraz avtorja kot tudi izvajalca tistega dela. Vsaki pesmi ali gledališkemu tekstu nastopajoči doda nekaj svojega – svoj edinstven podpis.

 Nastopajoči so skozi proces ustvarjanja prireditve iskali različna izrazna sredstva in odkrivali nove načine podajanja vsebine. Posledično so gledalcev postregli s točkami, polnimi raznovrstnih dramskih elementov, pod katere so se lahko podpisali v njihovi izvirnosti in avtorskem doprinosu. Posebno mesto je v procesu imelo tudi medgeneracijsko prepletanje in sodelovanje članov otroške in odrasle skupine. Ščukice so tako nastopu dale mladosten in igriv pridih, Ščuka pa je prispevala zrelejši pogled na stvari. V nastopu so se zvrstili avtorsko zastavljeni akrostihi, ritmično ploskanje, ples, dramski dialogi s čustvenimi preskoki, izvirni kratki prizori, ki jih je spodbudila ista pesem in še mnogo drugega. Na koncu ni manjkal niti pripev pesmi ”Mi mamo se fajn”, saj je bil celoten nastop zabaven in domač.

Ob tej priložnosti so tri članice odrasle gledališke skupine prejele srebrno Linhartovo priznanje Javnega sklada RS za kulturno dejavnost za več kot 10-letno aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti.

Nastop je spremljala obširna razstava foto utrinkov dogodkov pretekle sezone in zabavnih momentov, ki so nastali med ustvarjanjem na vajah. Manjkala ni tudi dobra hrana in pijača ter sproščen pogovor in zadovoljstvo ob še eni uspeli sezoni.

Maja Batagelj

Foto: Marjeta Blažon

 

 

Ne spreglejte

Kocke štirje letni časi v Notranjskem regijskem parku

Jekleni količki v Rešetu ob Cerkniškem jezeru so dolgo samevali, pred dnevi pa so dobili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja