Obvestilo

Moja dežela, lepa in gostoljubna

Da je temu res tako, je občutil vsak, ki je v petek, 8. novembra, zvečer prišel v Narodni dom, kjer je  Turistično društvo Logatec  podelilo priznanja za  najlepše urejene  hiše  in ustanove. Tam je bil tudi  logaški župan Berto Menard: »Logatec stoji na križišču poti, je samo streljaj do prestolnice, do njega seže duh morja in opoj planinskega zraka. Imamo vrsto naravnih in zgodovinskih znamenitosti, ki jih lahko ponudimo obiskovalcem. Lepo urejena okolica, hiše, polne rož, skrbno urejena okolica podjetij, gasilskih domov, cerkva in drugih objektov in seveda prijazni ljudje, so tudi tisto, kar privlači popotnike. Turizem je kura, ki nese zlata jajca, samo pobrati jih je treba … «

»Naj se domačini izkažejo,« so bili mnenja v Turističnem društvu in povabili na oder domačine. S pesmijo so nas spravili v dobro voljo Luka Ovsec in Šmentane Muhe, z recitacijama Jolanda Ovsec, zaplesali pa so člani Folklorne skuine KTD Hotedršica.

Prireditev pa je bila seveda namenjena podeljevanju priznaj. Pri »napornem delu« sta  predsedniku TD Bogdanu Lipovšku priskočila na pomoč  Matjaž Kurent in Berto Menard.

Priznanja za urejeno družinsko hišo so dobile družine Lenaršič in Lukan iz Logatca, Kermavner iz Laz, Švigelj in Božič iz Hotedršice, Pivk iz Petkovca, Trpin iz Rovtarskih Žibrž, Mivšek iz Hlevnega Vrha ter Šebal, Žust in Petkovšek iz Rovt (na vodilni sliki).

V drugem delu so sledila priznanja:

– za urejeni sakralni objekt: Kapelica Rovtarske Žibrše, Kapelica Ave Maria v Blekovi vasi in Kapelica na Kalcah

-za urejeno podjetje: Mizarstvo in tesarstvo Nagode, Žagarstvo Petrovčič in Mizarstvo Zelenec

-za urejeno družinsko hišo in kmetijo: družina Jurca iz Petkovca in družina Žakelj iz Medvedjega Brda

-za urejen gostinski objekt: Gostilna Kisovec

-za urejen gasilski dom: PGD Gorenji Logatec.

Ob koncu je voditeljica Jelka Kožman, ki je bila tokrat oblečena v plisirano krilo in ‘ferta’h ter belo bluzo, torej nošo domačega kraja, povabila obiskovalke in seveda tudi moški del občinstva v Prešernovo dvorano, kjer so jih čakale dobrote s Kmetije Zabukovec na Jakovici, rožice pa so pridišale iz cvetličarne Karmen.  Del stroškov prireditve je nosila tudi Občina Logatec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Zadaj žagarstvo
Prejemniki drugih priznanj
Predsednik TD Bogdan Liovšek

Kmetija družine Žakelj
Kapelica na Kalcah

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja