Obvestilo

Mostovi Obrha

Tu je že mesec junij in z njim druga številka letošnjega Obrha, glasila Občine Loška dolina.

V prvi številki sem uvodnik zaključil z mislijo, da naj nas most na naslovnici simbolno povezuje tudi na straneh občinskega glasila. Naj velja ta misel tudi tokrat, pa ne le zaradi obnovljenega Nadleškega mostu na naslovnici, temveč tudi zaradi notranjih strani, ki s svojimi vsebinami gradijo poseben most med bralci in občani Loške doline, ki s svojimi aktivnostmi v veliki meri poskrbijo za vsebinsko podobo posamezne številke.

V tej številki tako lahko preberete, kaj se v občini dogaja na področju investicij in infrastrukture. Obširno je predstavljena dejavnost medgeneracijskega centra Gaber, kjer so med drugim gostili mednarodni medgeneracijski tabor. Objavljamo pogovor z dr. Dušanom Barago, zdravnikom družinske medicine v Starem trgu pri Ložu, ki je prejel priznanje Zdravnik leta 2014. Ljubitelji kulture bodo lahko prebirali o nekaterih kulturnih dogodkih v Loški dolini. Kot vsakič so bila tudi v tem obdobju aktivna mnoga društva, šolarji in tudi športniki. O posebnem športu lahko preberete v pogovoru z Aleksandrom Košmrlom iz Vrhnike pri Ložu, ki na svojem področju posega po najvišjih mestih. Poleg naštetega pa so predstavljene tudi zgodbe z drugih področij življenja in dela v Loški dolini.

Z željo, da bo vsak našel kaj zase, vas vabim, da si v tej poletni vročini poiščete prijetno senco in si vzamete čas za Obrh.

Pozdrav iz dežele ostrnic.

Borut Kraševec

urednik

 

 

 

 

Ne spreglejte

Pomembne vojaške, trgovske in turistične poti skozi Loško dolino

 Društvo modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju z Društvom dolomitne …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja