Obvestilo

Mramor ponudil odstop

Zaradi afere z izplačevanjem dodatka za stalno pripravljenost na fakulteti je finančni minister Dušan Mramor danes predsedniku vlade Miru Cerarju ponudil odstop, so sporočili s finančnega ministrstva. Mramor meni, da zaradi izgube zaupanja javnosti svoje funkcije ne more več opravljati.

Ob tem je Mramor, ki je še prejšnji teden pozive k odstopu označil kot nekorektne, dejal, da je predlagano izplačevanje dodatkov v času, ko je še bil dekan ekonomske fakultete, sprejel v dobri veri, da je rešitev zakonita. Ponovil je, da je z dodatkom za stalno pripravljenost želel zgolj nagraditi sodelavce za opravljeno dodatno delo.

Minister se je ob tem tudi opravičil vsem, ki jih je s tem dejanjem kakor koli prizadel in dodal, da bo vsa sredstva, ki jih je prejel prek dodatka, vrnil. Obenem pa Mramor obžaluje, da se vprašanje zakonitosti teh izplačil ni razčistilo že leta 2008, temveč šele leta 2015.

Kot je znano, je inšpektorat za javno upravo odkril, da so na nekaterih fakultetah zaposlenim nezakonito izplačevali dodatek za stalno pripravljenost. Med njimi tudi na ekonomski fakulteti v času, ko je funkcijo dekana opravljal Mramor. Inšpektorji so fakultetam, ki so dodatek na tak način izplačevali, naložili, da morajo denar vrniti. Samo Mramor naj bi med letoma 2008 in 2013 skozi izplačilo dodatka za stalno pripravljenost prejel 45.000 evrov bruto. /B. M. K./

Foto: youtube.si

 

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja