Obvestilo

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva odpira vrata tudi tehnološko razvojnim startapom v IOC Neverke

V okviru dogodkov ob odprtju novega Podjetniškega inkubatorja v IOC Neverke, ki ga Občina Pivka uradno predaja namenu in s tem bogati priložnosti proizvodnih ter drugih podjetij v občini in širše v regiji, je v prostorih inkubatorja potekala tudi predstavitev programa Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva.

Z namenom, da bi zainteresiranim podjetnikom predstavili prostore, predvsem pa svoje programe, s katerimi nudijo podjetjem podporo pri vseh podjetniških korakih, ki utrjujejo in razvijajo njihovo poslovno kariero, so svoje izkušnje, začetke in storitve oziroma izdelke predstavili inkubiranci Podjetniškega inkubatorja Perspektiva. Obiskovalci so spoznali podjetje eLogis, logistično platformo Intel-Cargo, XPATH CNC MACHINES, razvoj in proizvodnja plug-in CNC strojev, SkillUp Solutions, platforma za iskanje mladih potencialnih kadrov, ICO Consulting, merilniki za merjenje črnega ogljika, Green Geko, podjetje v ustanavljanju na področju biodinamične razsvetljave in NesTeh, podjetje v ustanavljanju na področju industrijske avtomatizacije.

Pomembna podpora mladim podjetnikom

»V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva smo izjemno zadovoljni z razvojem podjetništva, tako na ravni celotnega območja regije kot tudi institucionalno, pod okriljem posameznih občin. Če smo v prejšnjem tednu odprli nove prostore inkubatorja v Postojni, kjer imamo tudi sedež,  se tokrat veselimo nove pridobitve v Neverkah, kjer je Občina Pivka zgradila proizvodni inkubator. Zanimanje je veliko. Prostori, ki so na voljo mladim podjetnikom, predstavljajo pomembno spodbudo ob začetku delovanja njihovega podjetja, na inkubatorju pa potem poskrbimo, da jih podpremo tudi pri samem procesu in delu.« dr. Jana Nadoh Bergoč, vodja Podjetniškega inkubatorja Perspektiva

Izdatna evropska sredstva

Občina Pivka je s pomočjo sofinancerskih sredstev v okviru Dogovora za razvoj Primorsko-notranjske razvojne regije zgradila podjetniški inkubator v IOC Neverke, čistilno napravo ter uredila novo komunalno infrastrukturo. Inkubator je namenjen mladim podjetjem, delujočim do 5 let, in sicer je 960 m2 površin predvidenih za proizvodno dejavnost, 120 m2 je pisarniških prostorov, v objektu pa bo delovala tudi okrepčevalnica. Novo urejena infrastruktura obsega izvedbo dovozne ceste s pločnikom in parkirišči v skupni dolžini cca. 400 m, izvedbo elektro in TK instalacij, javno razsvetljavo, ureditev vodovodnega in hidrantnega omrežja ter izvedbo meteorne in fekalne kanalizacije. Za potrebe čiščenja odpadnih voda je bila zgrajena nova čistilna naprava, kapacitete cca. 400 PE. Z izvedbo projekta so v IOC Neverke pridobili cca. 1,2 ha novih površin za potrebe podjetij, vsa zemljišča pa so bila slednjim tudi že prodana. Vrednost izvedenih del je znašala 3.360.000 €, od tega bo občina prejela 3.065.000 € evropskih sredstev.

PI Perspektiva/Uredništvo NzN

 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja