Obvestilo

Mrežni podjetniški inkubator začenja z intenzivnim programom in nagrado 20 000 evrov

»Biznis in PIP – intenziven podjetniški program vas je navdušil. Navdušeni pa smo tudi mi, nad odzivom in vašimi podjetniškimi idejami, s katerimi si želite uspeti.,« sporočajo iz Mrežnega podjetniškega inkubatorja. Na program se je prijavilo 18 podjetniških zgodb, izbrali so jih 12, ki bodo nadaljevali z intenzivnim podjetniškim programom z zaključkom v novembru. V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva si bodo prizadevali za močno podporo in spodbude pri njihovih podjetniških korakih. Tista najbolj predana in prepričljiva udeleženca bosta s strani občin Postojna in Pivka tudi finančno nagrajena, in sicer vsak v znesku 10.000 eurov, skupaj torej nagrada za najboljši poslovni ideji znaša kar 20.000 eurov.

Z intenzivnim programom Biznis in PIP začnejo že ta teden!

Začetek programa Biznis in PIP predstavlja pomemben korak pri začetniških podjetniških zgodbah. Podjetniki vanj vstopajo suvereno, z veliko željo po novih znanjih, predvsem pa vnemo, da bo njihova poslovna ideja vodila v uspešno prihodnost.

Kot je bilo navedeno v samem pozivu, ki je trajal od 9. septembra do 2. oktobra, je program Biznis in PIP namenjen inovativnim potencialnim podjetnikom, ki v primeru nagrade ustanovijo svoje podjetje, in podjetnikom začetnikom, čigar podjetje ni starejše od treh let, z namenom nudenja vsebinske in finančne podpore pri razvoju učinkovitega poslovnega modela za lažji zagon podjetij. V intenzivnem 6-tedenskem podjetniškem programu se bo tako zvrstilo 7 vsebinsko kakovostnih delavnic v trajanju štiri šolske ure, program pa nudi tudi individualno podporo izkušenih mentorjev in podjetnikov, ki sodelujejo z Inkubatorjem. Delavnice se bodo izvajale v Postojni in Pivki in sicer v mesecu oktobru ter prvem delu novembra.

Med prispelimi prijavami, nad katerimi so bili v Podjetniškem inkubatorju navdušeni, se je izvedlo dvostopenjsko ocenjevanje oziroma izbor, ki je tako v občini Postojna kot tudi v občini Pivka šestim, skupaj pa torej dvanajstim kandidatom, glede na doseganje kriterijev in predstavitveni nastop, omogočil vključitev v program. Ideje, ki so prepričale in se bodo v okviru programa ter s pomočjo mentorstva pilile ter razvijale, so inovativne, imajo tržni potencial, so izvedljive, imajo širši pomen za družbeno okolje in prispevajo k razvoju gospodarstva v lokalnem okolju in širše. Podjetniške ideje v Občini Pivka so usmerjene na področje turizma, medtem ko podjetniške ideje v Občini Postojna zajemajo tudi ostale gospodarske panoge.

 Podjetniški program je del celovitega podpornega sistema, ki v naši regiji krepi podjetništvo

Biznis in PIP je eden od programov, ki ga je naš Podjetniški inkubator Perspektiva ustvaril z namenom selekcioniranega nabora in spodbud podjetnikom začetnikom, ki v okolje vnašajo nove priložnosti za razvoj podjetništva in s tem gospodarstva na sploh. Skupna prizadevanja za podporo in krepitev podjetništva v naši regiji izkazuje tudi Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, podprt s strani vseh občin Primorsko-notranjske regije. 55 članov podjetniške skupnosti, lastni podjetniški programi, 15 mentorjev, mreža 32 slovenskih in 10 mednarodnih institucij, 31 ustanovljenih podjetij, zapolnjenih 19 poslovnih prostorov, v povprečju 350 ur dela za razvoj podjetnika in nadgradnja infrastrukture (novi prostori v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva in nov Podjetniški inkubator v IOC Neverke) so zagotovo izjemno pomembna dejstva in napredki, ki potrjujejo, da gre za razvoj regijskega podpornega sistema za podjetništvo, ki bo s tem okrepilo svojo vlogo in priložnosti v lokalnem prostoru.

Podjetniški inkubator Perspektiva / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja