Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Na 22. Ljubljanskem maratonu tudi ekipa ebm-papst Slovenija

V skoraj nepregledni množici tekačic in tekačev, ki so zadnjo oktobrsko nedeljo, ko se v Ljubljani po tradiciji odvija Ljubljanski maraton, največji tekaški dogodek pri nas, preplavili ulice glavnega mesta, so bili tudi letos članice in člani Športnega društva ebm-papst Slovenija. Tokrat se jih je v boj s kilometri in v dokaz vztrajnosti podalo 29, to je zgolj eden manj kot lani. Polmaraton je preteklo 16 , 10-kilometrsko progo pa 13 tekačic in tekačev, vsi pa so v svoje športne spomine dodali še eno osebno zmago in prijetno druženje s prijatelji in sodelavci.

Letos je po podatkih organizatorjev v dveh dnevih sodelovalo 23.303 aktivnih udeležencev, med njimi številni znani obrazi športa, politike, gospodarstva … Na najdaljši razdalji, na 42 km, je bilo 1568 maratoncev in 385 maratonk. Na 42- in 21-kilometrskih razdaljah je skupaj startalo 9350 maratoncev, na 10-kilometrski razdalji je bilo 6040 tekačev, v soboto pa je bilo na tekih otrok, osnovno- in srednješolcev 7956 mladih.

Vsak pretečeni kilometer šteje

Poslovni partner  podjetja ebm-papst Slovenija, Adecco, je na Ljubljanskem maratonu tudi letos sodeloval z dobrodelnim programom Win4Youth, s katerim je zbiral sredstva za dobrodelne namene. V ta namen bo zbiral kilometre vseh sodelujočih pri tem projektu, torej tudi članov ŠD ebm-papst Slovenija. Pretečeno razdaljo vsakega tekača iz vrst poslovnih partnerjev so prijavili v Win4Youth aplikacijo, s čimer je Adecco podaril sredstva izbranim dobrodelnim organizacijam po svetu.

Za vse sodelujoče v akciji je Adecco v nedeljo, 29. oktobra, odprl vrata svoje poslovne enote v središču Ljubljane, kjer smo se udeleženci 22. Ljubljanskega maratona srečali že pred startom, izmenjali kak nasvet in izrekli spodbudne besede, po pretečenih kilometrih pa smo na toplem strnili vtise in se okrepčali. Kot vedno, se nam je pridružil tudi generalni direktor ebm-papst Slovenija Jošt Rupnik.

Do prihodnjega, 23. Ljubljanskega maratona je časa za priprave na pretek, morda se kdo opogumi za 42-kilometrski tek.

Blanka Markovič Kocen

Foto: FB,  ljubljanskimaraton.si

 

 

Ne spreglejte

Danes v Cerknici žagajo babo, Butalci prevzemajo oblast

Zaradi epidemije s korona virusom je Pustno društvo Cerknica odpovedalo vse javne prireditve. Ampak pust …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja