Obvestilo

Na Blokah največ sredstev za obnovo vrtca in lokalno infrastrukturo

Bloški svetniki so sinoči obravnavali in po umirjeni razpravi sprejeli predlog proračuna za leto 2016, ki je »težak« 1,845 mio evrov, od česar bodo okoli 700 tisoč evrov namenili za investicije.

Po besedah župana Jožeta Dolesa je bil predlog dodobra usklajen tudi v pristojnih odborih, zato zadržkov do potrditve praktično ni bilo. »Letošnji ključni investiciji  sta dokončanje obnove prostorov vrtca v Novi vasi, za kar bomo namenili še 100 tisoč evrov, in izgradnja okoljske infrastrukture v naselju Volčje in okolici Bloškega jezera,« je povedal bloški župan.  Obnova vrtca je po njegovih besedah v zaključni fazi, dokončali naj bi jo v roku 60 dni. »Z izgradnjo kanalizacijskega omrežja, obnovo javnega vodovoda in ceste na območju Bloškega jezera in v naselju Volčje pa bomo krajino in Bloško jezero  zaščitili pred morebitnim onesnaženjem. To se nam zdi ključno za nadaljnji razvoj turizma na območju,« pravi Doles in dodaja, da bodo za to investicijo namenili 260 tisoč evrov.

»Na našem območju imamo 80 km javnih cest, ki jih vzdržujemo v dobri kondiciji in nameravamo tako nadaljevati,« poudarja bloški župan. Za posodobitev cestne infrastrukture bodo tako tudi letos iz proračuna namenili 150 tisoč, za vzdrževanje pa dodatnih 70 tisoč  evrov.

Kot pove župan, Občina Bloke ni zadolžena, vse investicije bodo izpeljali iz lastnih sredstev. »Evropskih virov ni, edino, kar bo občina Bloke dobila, je 75 tisoč evrov iz naslova  21. člena zakona o financiranju lokalne samouprave.« Župan še pove, da so  izdatki iz letošnjega proračuna nekoliko višji od prihodkov, kar pa bodo pokrili iz presežka prejšnjih let.

Blanka Markovič Kocen

Na fotografiji Bloško jezero (Stane Jakopin)

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja