Obvestilo

Na Blokah odprli novo zobno ordinacijo

Bločani bodo poslej imeli stalno zobozdravstveno oskrbo, prenovljena ordinacija s pripadajočo čakalnico in ločenim vhodom pa bo zagotavljala kvalitetno zobozdravstveno oskrbo. Dosedanjo ordinacijo so preuredili za potrebe patronažne službe, ki bo poslej prav tako nudila stalno storitev.

Kot je ob odprtju, ki je potekalo v skladu z navodili NIJZ za preprečevanje širjenja virusa, uvodoma povedala Olga Doles, direktorica ZD Cerknica, v katerega okrilje sodi enota Nova vas, je zobozdravstvene storitve na Blokah doslej dva- do trikrat tedensko v manjših prostorih, ki pa so po besedah župana Jožeta Dolesa za tedanje potrebe zadoščali,  opravljala ekipa Zdravstvenega doma Cerknica. Dolesova je ob tem poudarila pomen sodelovanja med Občino Bloke in ZD Cerknica.

»Zdravstveni dom Cerknica je letos pridobil dodaten program z zobozdravstveno ekipo, ki so ga k sreči dodelili naši občini. Ekipa je že od letošnje pomladi v naših dosedanjih prostorih delovala pet dni v tednu. In seveda, ker se je ta storitev toliko razširila in približala našim občanom,  smo pristopili k zagotavljanju ustreznih in primerno opremljenih prostorov,« je dejal župan Doles.

Nova ordinacija meri okoli 30 kvadratnih metrov, ima ločen vhod za paciente, ločeno čakalnico in svoje sanitarne prostore. Ambulanta je povezana z obstoječimi prostori zdravstvenega doma, tako da nudi vse udobje tako zaposlenim kot tudi pacientom.  »Investicijo v višini 80 do 100 000 evrov je v celoti pokril proračun občine,« pravi župan in dodaja: »Prejšnje prostore laboratorija smo preuredili za potrebe kuhinje in jedilnice za osebje, ki doslej ni imelo te možnosti, dosedanjo zobno ambulanto pa bomo predelali za potrebe laboratorija in patronažne službe. Lahko rečemo, da smo uspeli zagotoviti dobre pogoje za delovanje tako zobozdravstvene ekipe kot tudi patronažne službe. S to sanacijo smo celovito rešili problem in te prostore re ustrezno izboljšali.«

Doles še dodaja, da so v sklopu zobozdravstvene storitve pridobili  tudi stalno patronažno službo za pet dni v tednu, česar doslej niso imeli. Tu bo zdaj stalno prisotna patronažna sestra, ki ima svoje prostore, skupaj z ZD Cerknica pa so kupili tudi dodaten avtomobil. »V letošnjem letu smo torej res ogromno pridobili na zagotavljanju kvalitetnejše zdravstvene oskrbe v naši občini,« poudarja bloški župan.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja