Obvestilo

Na Cerkniškem ministrico Majcnovo opozarjajo na urejanje vodotokov

Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor, je v okviru obiska Vlade RS v Primorsko – notranjski regiji med drugim obiskala sedež Notranjskega regijskega parka, kjer jo je sprejel direktor Matevž Podjed. Majcnovo je seznanil z aktivnostmi parka in s prihodnjo usmeritvijo, ki jo nameravajo graditi v sodelovanju z lokalno skupnostjo, naravovarstveniki in občino, seveda pa računajo tudi na pomoč države.

Želijo si, da bi bili uspešni na evropskih razpisih ter se tako kadrovsko in finančno okrepili. Zbrani, med katerimi so bili tudi predstavniki cerkniške občinske uprave in Agencije za okolje in prostor, so se dotaknili tudi nekaterih zakonskih zagonetk, s katerimi se srečujejo pri delu na terenu. Ministrica jim je prisluhnila, hkrati pa je ob številnih problemih, s katerimi se srečujejo v lokalnih skupnostih, poudarila, da je vse težave, ki so se nabirale v vseh teh letih, težko odpraviti v tako kratkem obdobju ministrovanja.

Majcnova je svoj obisk nadaljevala na Cerkniškem jezeru, kjer se je na terenu seznanila s številnimi  razvojnimi potenciali, ki jih ima to območje. Ministrico je po kosilu na eni izmed lokalnih turističnih kmetij pri čistilni napravi sprejel še župan Občine Cerknica Marko Rupar. Občina Cerknica se lahko pohvali z uspešnimi projekti na področju komunalne infrastrukture, Rupar pa je ministrico opozoril, da bo potrebno še veliko postoriti na področju urejanja vodotokov in s tem naselja zavarovati pred morebitnimi poplavami. Seveda pa občine pri tem računajo na pomoč države.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja