Obvestilo

Na dan športa v Logatcu odprli grbinasti kolopark poligon

V petek, 23.9. so v Občini Logatec svojemu namenu predali montažni pumptrack oziroma grbinasti kolopark poligon. Trak sta prerezala župan Občine Logatec g. Berto Menard in predsednik Športne zveze Logatec g. Klemen Trpin. 

Poligon v vsako krajevno skupnost

Po dveh letih izposoje je Občina Logatec kupila lasten premični poligon, ki ga bo možno postaviti na različnih lokacijah po celotni občini. Glavna prednost poligona je predvsem to, da bodo izkušnjo z vožnjo po grbinastem poligonu lahko preizkusili prav vsi otroci naše občine, velikost poligona je namreć izbrana tako, da bo lahko postavljen v vsaki Krajevni skupnosti naše občine.

Prvo tekmovanje

Otvoritev so organiziral skupaj s Kolesarskim društvom super potencial iz Vrhnike, ki deluje na področju BMX, MTB vožnje, ter trenira otroke tudi za tekmovanja na pumptrack poligonu. Pripravili so prvo tekmovanje v vožnji po pumptrack poligonu, ki so ga poimenovali “Logatec pumpa”. Otroci pa so se lahko preizkusili tudi v spretnostni vožnji ter preizkusili kako izgleda štart s prave štartne rampe na tekmovanju z BMX kolesom.

Za pumptrack bo skrbela Športna zveza Logatec, lokacije postavitve poligona pa bodo ažurno objavljali na spletni strani Športne zveze Logatec: https://sport-logatec.si/pumptrack-logatec/

Obvezna zaščitna oprema

Na poligonu je obvezna uporaba zaščitne opreme, čelada, ščitniki in za varno vožnjo tudi ispravno prevozno sredstvo (kolo, skiro, rolerji ali poganjalček). Vožnja po poligonu ni dovoljenja s prevoznimi sredstvi, ki imajo kakšn koli dodaten motorni pogon!

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja