Obvestilo

Na Debelem rtiču tudi postojnski in vrhniški otroci

V Tušu otrokom iz socialno šibkih družin ponovno omogočili brezskrbne počitnice Debeli rtič, 28. julij – Tuš s partnerji v okviru družbeno odgovornega

V okviru projekta Pričarajmo nasmeh, skozi katerega Tuš omogoča brezskrbne počitnice otrokom iz socialno šibkejših družin, je tudi  letos na Debelem rtiču letovalo 500 otrok. Trenutno jih je na Debelem rtiču 80,  med njimi tudi po osem z Vrhnike in iz Postojne.

Trinajsto leto projekta je posebno tudi zato, ker je na Debelem rtiču zacvetela agava, ki menda cveti le na vsakih sto let. (na sliki – foto: R. K.)

agava1

 

S projektom Pričarajmo nasmeh v Tušu omogočajo počitnice otrokom iz vseh slovenskih regij. Slednje na podlagi objektivnih meril izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Centri za socialno delo, socialnimi službami na osnovnih šolah ter Območnimi združenji Rdečega križa Slovenije. V trinajstih letih trajanja projekta se je  na Debelem rtiču zvrstilo več kot 6.600 otrok.

Brezskrbne počitnice pa postajajo težje dosegljive vse večjemu številu otrok in v Rdečem križu Slovenije opozarjajo, da tveganje revščine in socialne izključenosti narašča. V letu 2013 je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije stopnja tveganja revščine znašala 14,5  odstotka, medtem ko  je tveganje socialne izključenosti doseglo že vsakega petega Slovenca ali Slovenko. (B. M. K., vir: postojna.si)

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja