Obvestilo

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj že 21-ič odvijala v Novi Gorici, nam bo tudi letos še dolgo ostala v spominu. Razlogov za to je več, v ospredju pa je ta, da smo ponosni na naše osnovnošolke, ki so nam v okviru Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva zaupale mentoriranje, sledile našim sugestijam in predvsem predano ter preudarno utirale korak za korakom pri razvoju svojih poslovnih idej ter bile na nacionalnem tekmovanju POPRI izbrane za najboljši osnovnošolski poslovni ideji.

Inovativna krtača in phoneout aplikacija med najzanimivejšimi

Lara, Sara in Lea iz ekipe Simply Clean iz Osnovne šole Toneta Tomšiča Knežak, s svojo inovativno krtačo in snemljivimi ter pralnimi nastavki, ki zagotavljajo čisto krtačo in negovane lase, ter Iris in Lea iz ekipe Phoneout iz Osnovne šole Elvire Vatovec Prade z aplikacijo, ki spodbuja mlade h gibanju in sočasno zmanjšuje uporabo družbenih omrežij, so se namreč izmed 203 prijavljenih poslovnih idej, od tega je bilo 89 idej v osnovnošolski kategoriji,  uspele uvrstiti v finale tekmovanja POPRI, med dvanajst najboljših osnovnošolskih poslovnih idej v Sloveniji.

Odločilni javni nastop / pitch

Včeraj so se dekleta, ob tesni podpori svojih šolskih mentorjev (Jure Gustinčič, Tanja Blažek, Nives Keš Trebec, Polona Fritz Tomšič in Ksenija Pfeifer) in mentorjev Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva (Dolores Keš, Uroš Turk, Monika Zajc, Doris Komen Horvat), vse dneve, tedne in mesece trdega dela in truda, prikazale v zaključnem javnem nastopu/ pitchu pred strokovno komisijo. Odločilni nastop, ki mora prepričati s kakovostnim in celovitim poslovnim modelom, tudi suverenostjo, zavzetostjo, raziskovalnostjo, sodelovalnostjo in inovativnostjo, sta obe ekipi opravili z odliko.

Phoneout – zmagovalna osnovnošolska ideja leta

V izjemno močni konkurenci je neulovljivo prednost in dodano vrednost njunih idej ter izjemen razvoj njunih poslovnih modelov prepoznala tudi strokovna komisija, ki je ekipo Simply Clean (OŠ Toneta Tomšiča Knežak) nagradila s tretjim mestom, poslovna ideja ekipe Phoneout (OŠ Elvire Vatovec Prade) pa je bila razglašena za zmagovalno osnovnošolsko idejo leta!

Prvi POPRI festival

okviru celodnevnega dogodka, ki ga je organiziral Primorski tehnološki park, je v Novi Gorici potekal tudi prvi POPRI Festival podjetnosti in podjetništva mladih Slovenije. Raznolik program, namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi, je postregel s prepletom znanja, inovativnosti in podjetniškega duha. Celotno dogajanje, ki je bilo sicer za vse mlade podjetnike na trenutke tudi zelo zahtevno, stresno in nepredvidljivo zaradi javnega nastopa in spontanih odzivov ter vprašanj strokovne komisije, je zagotovo izkušnja, ki jih bo obogatila in v življenju opolnomočila s pomembnimi veščinami.

Sistematično delo z mladimi na področju podjetništva bomo v okviru Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva predano nadaljevali in nadgrajevali, želimo si omogočiti tovrstne vsebine v čim več osnovnih in srednjih šolah v regiji, saj so učinki in rezultati v zadnjih treh letih pokazatelj, da to počnemo izjemno kakovostno, kar je prepoznano tudi v nacionalnem prostoru.

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva /Uredništvo NzN

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja