Obvestilo

Na Logaškem z odločnimi koraki v razvoj turizma

V želji, da bi pokazali Logatec tudi navzven in da bi mladi spoznali, da je od turizma mogoče živeti, so v Logatcu pred kratkim vnovič obudili turistično društvo, ki je nekoč štelo med najstarejša tovrstna društva v Sloveniji. Pretekli konec tedna so se njegovi pobudniki in logaški župan Berto Menard srečali z zainteresirano javnostjo na tako imenovanem prvem jesenskem srečanju v grajskem parku.

Bogdan Lipovšek, eden pod pobudnikov oživitve turističnega društva Logatec, sicer pa nekdanji direktor hotela Union in prekaljen turistični delavec, ki je vodil posvet, je prepričan, da ima Logatec izvrstno turistično perspektivo: »Na Logaškem so številne možnosti različnih produktov, ki jih je mogoče med seboj povezati in tržiti in so zanimivi za celoten slovenski prostor ter celo širše.« Po Lipovškovih besedah bi te produkte morali povezati tako, da bi gostje na Logaškem preživeli več dni. »Zavedamo se, da tega ni mogoče storiti čez noč, a prepričani smo, da to lahko dosežemo in tudi današnji dan je pokazal odzive mladih in njihovo željo po sodelovanju in da smo na pravi poti.«

Cilji turističnega društva Logatec so po Lipovškovih besedah dvojni. Eno je trženje turističnih produktov, ki imajo tudi svojo ekonomsko vrednost, drugo pa je intenzivno socialno povezovanje med generacijami, ljudmi v samem okolju ter dvig kvalitete življenja.Jesensko srečanje so organizatorji oplemenitili s pečenim kostanjem in moštom.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič

Ne spreglejte

Drsalna sezona v Postojni se poslavlja v presežnikih

Z zimo se poslavljajo vse zimske radosti in športne aktivnosti, med njimi tudi drsanje v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja