Obvestilo

Na Lomu skupna akcija gasilcev, reševalcev in policistov Reši življenje!

Logatec – Gasilci, reševalci in policisti ter delavci Darsa so danes med 8. in 10. uro na počivališču Lom na primorski avtocesti v smeri Kopra delili plastenke vode z etiketo Reši življenje! in ozaveščali voznike o pravilnem razvrščanju v primeru zastojev.

Pred tremi leti se je namreč na primorski avtocesti v smeri Unca zgodila prometna nesreča, ko je tovornjak prebil ograjo, se prevrnil na bok in poškodoval še šest osebnih vozil ter zaprl oba vozna pasova, zaradi česar je nastal daljši zastoj. Tedaj sta dva gasilca, pri temperaturi več kot 25 stopinj Celzija, v polni gasilski opremi pretežni del poti do kraja nesreče pretekla pred intervencijskimi vozili, ki so se prebijala med nepravilno razvrščenimi in stoječimi vozili, ter pozivala voznike, naj se umaknejo.

Na pobudo enega izmed njiju, Anžeta Albrehta, je zaživela tudi Facebook stran Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer s fotografijami in video materialom dobrih in slabih praks doma ter v tujini opozarjajo na pravilno razvrščanje ob zastojih.

Rešiživljenje3

Akcije se je udeležil tud logaški župan Berto Menard.

Prav z željo ozavestiti ljudi o ustreznem ravnanju ob zastojih na avtocesti so gasilci PGD Dolnji Logatec, reševalci Zdravstvenega doma Logatec, motorist reševalec ljubljanske reševalne postaje in policisti specializirane enote za nadzor prometa odločili za akcijo, v kateri so voznikom in potnikom delili  plastenke vode z etiketo Reši življenje!, med vozniki pa širili zavedanje, kako se pravilno razvrščati v primeru zastojev na avtocesti in zakaj je pravilno razvrščanje življenjskega pomena. (B. M. K.)

Foto: Blaž Korenč

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja