Obvestilo

Na mednarodni dan turističnih vodnikov na Špičko in na dobrote v Notranjsko hišo

Ob dnevu turističnih vodnikov, 21. 2. 2021 je Notranjska hiša v sodelovanju s Kozarko izvedla  promocijski vzpon na Špičko, notranjski vrh z 955 m nadmorske višine.

Vzpon na vrh je možen iz več strani, tudi iz Selščka.  Ni zahteven, povprečnemu pohodniku vzame  45 min zmerne hoje, ki  na vrhu nagradi z  zanimivimi  pogledi. Med temi najbolj preseneti pogled na sosednjo goro Slivnico, povprečnemu obiskovalcu povsem neznan pogled na coprniško goro iz zadnje strani.

Glede na trenutne razmere, dogodek ni bil javen. Izveden je bil v promocijske namene le v krogu organizatorjev in družinskih članov. Le tako smo  lahko upoštevali trenutno veljavna navodila NIJZ.

Vzpon je lepo označen in omogoča brezskrben  samostojen podvig. Za boljšo orientacijo pogledov na vrhu  poskrbi  kompas.  Takoj ko se bodo razmere izboljšale do te mere, da bo spet možno lokalno turistično vodenje,   pa vam toplo priporočajo vzpon v spremstvu lokalnega vodnika, ki vam pohajkovanje po naravi  požlahtni z lokalnimi zgodbami, ki jih tudi v Selščku ne manjka. Raziskovanje Selščka z okolico vam lokalno obarva vodnica Nataša Mele, druge notranjske kraje pa vam na izviren način  predstavi  lokalna vodnica Janja Urbiha Kozarka.

Ob vrnitvi pa toplo priporočamo gozdarsko malico iz domačih dobrot, ki vam jo na štoru postreže gospodinja iz Notranjske hiše.

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja