Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Na in nad Počkom spet hrupno

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni bo od danes do srede potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja slušateljev šole zračnih sil ZDA AGOS (Air Ground Operations School) s sedežem v Nemčiji. Pričakovati je prelete letal.

Kot so sporočili iz Slovenske vojske, bo usposabljanje podpirala njihova 152. letalska eskadrilja s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik. Letala bodo območje usposabljanja preletavala v časovnih intervalih vsak dan od 9. ure do 15.30, piloti pa se bodo usposabljali za bojno delovanje na višinah do 3000 metrov, so sporočili iz Slovenske vojske.

  1. letalska eskadrilja deluje v sestavi 15. polka vojaškega letalstva in je namenjena izvajanju letalskega zračnega transporta sil in sredstev v domovini in na operacijah v tujini. V sodelovanju z zavezniki zagotavlja varovanje zračnega prostora Slovenije in ognjeno zračno podporo enotam Slovenske vojske.

Sodeluje pri usposabljanju enot Slovenske vojske in delovanju skupin za usmerjanje letal, izvaja vzdrževanje letal in helikopterjev ter sodeluje v sistemu zaščite in reševanja, je še zapisano na spletni strani Slovenske vojske.

Vir: Slovenska vojska

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja