Obvestilo

Na Notranjskem velikih presenečenj najbrž ne bo. Ali pač?

V boj za županski stolček se podajajo vsi aktualni župani, maloštevilni izzivalci imajo težko nalogo.

Jernej Verbič, ki se bo v Postojni potegoval že za četrti mandat,  bo imel pet nasprotnikov. Stranka Mira Cerarja v boj pošilja Branka Milharčiča, ki ni novinec na lokalnih volitvah. Presenečenje je glasbenik Igor Marentič, na županski kandidatni listi pa so še Goran Blaško (SD), Franc Pojbič (prej SDS) in podjetnik Alan Pranjič.

Nesporni županski favorit v Cerknici je aktualni župan Marko Rupar, ki je znal pridobiti in odlično počrpati evropska sredstva, dodeljena občini. Njegovi tekmeci pa bodo Milan Gornik, neodvisni kandidat, Anton Lah, neodvisna lista Notranjske, Zvonka Ješelnik, SD, in Zoran Gale, NSi.

Z aktualnim logaškim županom Bertom Menardom, ki gre tokrat na volitve s svojo listo, se bosta pomerila Miran Obreza (Lista Naša Notranjska) in Boris Čičmirko (Koliševka), resen protikandidat pa utegne biti Janez Ovsec (NSi).

V Loški dolini se bo za še en mandat potegoval Janez Komidar, njegova nasprotnika pa bosta občinska svetnika Stanislav Pavlič in Zdenko Truden. Brez konkurence bosta aktualna župana Blok in Pivke, Jože Doles in Robert Smrdelj.

Emila Rojca (SD), aktualnega župana Ilirske Bistrice, bodo 5. oktobra izzvali neodvisna kandidatka Kristina Valenčič in Barbara Kogovšek, ki bo kandidirala na samostojni listi, ter Ado Barbiš (SLS) in Igor Batista (Zveza za Primorsko).

S svojo se bo za vrhniški županski stolček vnovič potegoval Stojan Jakin, njegov doslej znani nasprotnik pa bo Franci Mišič (SNS).

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Marentič za en glas prehitel Verbiča!

Ugibanj je konec! Po odprtju šestih glasovnic, prispelih po pošti, je v Postojni županska tekma …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja