Obvestilo

Na OŠ Antona Globočnika približali srednje šole učencem

Na osnovni šoli Antona Globočnika Postojna je bilo v četrtek, 15. januarja, pestro dogajanje namenjeno učencem osmih in devetih razredov ter njihovim staršem. Potekala je PREDSTAVITEV POKLICEV IN SREDNJIH ŠOL.

Približuje se namreč čas, ko se bodo morali devetošolci odločiti o nadaljnjem šolanju in pri tej odločitvi je dobrodošla vsaka informacija. Prav zato so na šolo povabili predstavnike najbližjih srednjih šol. Predstavil se je Šolski center Postojna s programom gimnazije, strojnega, ekonomskega, računalniškega tehnika in s triletnim programom avtoserviserja ter orodjarja. Srednja gozdarska in lesarska šola iz Postojne je predstavila program gozdarskega tehnika, gozdarja in mizarja ter programa zdravstvene nege, zdravstvenega tehnika in bolničarja. S programom tehniške gimnazije, računalniškega tehnika in elektrotehnika se je predstavila srednja Vegova šola iz Ljubljane. Srednja šola iz Sežane je poleg gimnazije in ekonomskega tehnika predstavila tudi izobraževanje za aranžerskega tehnika. Program predšolske vzgoje je predstavila Srednja šola iz Ajdovščine, ki izvaja tudi program gimnazije. Povabilu so se odzvali tudi predstavniki Slovenske vojske in Policije, ki so spregovorili o možnostih zaposlovanja in izobraževanja v vojski ter policiji. Vzporedno s predstavitvami v dvorani in razredu je v avli šole v živo potekal prikaz nekaterih dejavnosti na šolah. Kogar ni preveč strah bolečine, je imel tudi možnost, da si izmeri sladkor v krvi.

Prepričani smo, da je tak način zelo dobrodošel za starše in učence, ki lahko dobijo odgovore iz prve roke. Po drugi strani pa tudi za šole, saj pridejo v neposreden stik s tistimi učenci, ki so njihovi bodoči dijaki. Verjamemo, da bo prestavitev postala tradicionalna.

Martina Kuzman

OS Globocnika-predstavitev-3 OS Globocnika-predstavitev-1 OS Globocnika-predstavitev-2

Foto: arhiv šole

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja