Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na OŠ Tabor Logatec »všečkali kulturo«

Na OŠ Tabor Logatec je sinoči potekala prav posebna proslava slovenskega kulturnega praznika. Predstavili so se pevci mladinskega pevskega zbora pod vodstvom legendarnega Zdravka Novaka, mladi glasbeniki in recitatorji, vse skupaj pa sta v sodobno zgodbo »internetne generacije« zaokrožila voditelja Katarina Krisper in Kim Klavžar.

Praznovanje slovenskega kulturnega praznika se je tako sinoči  v Logatcu vsaj uradno izteklo, dejansko pa bo trajalo vse leto, kar je bilo na proslavi v Kulturnem domu KS Tabor Logatec to večkrat poudarjeno. Režiserja prireditve, Branka in Zdravko Novak, sta si jo zamislila kot glasbeno-scensko-recitatorsko pripoved najstnikov o kulturi, glasbi in prijateljstvu.

Uvodnemu razglabljanju voditeljev o kulturi in njeni vlogi pri oblikovanju slovenskega naroda in države je sledil praznični nagovor Toneta Marna, ustanovitelja Zavoda Ad Pirum Logatec, kije med drugim poudaril, naj kultura postane naša prijazna sopotnica, kar so v nadaljevanju prireditve v glasbo prelili in z njo oblili kot torto s čokolado pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Tabor Logatec in poželi številne »všečke« Teh ni manjkalo niti ob nastopu recitatorjev, Tria Dolce v sestavi Eva Grmek, 1. violina, Alenka Ošaben, 2. violina, in Urša Kržič, violončelo. Še posebej je s svoji prelestnim glasom navdušila sopranistka Urša Šemrov, nekdanja učenka te logaške šole, medtem ko sta Žan Bezek na kitari in Bojana Škrlj na klavirju besede in glasbo  neumorno prepletala celotno prireditev. Ob tem velja poudariti, da se OŠ Tabor Logatec kot  »kulturna šola« ponaša s številnimi dosežki ne le na regijski, temveč tudi na državni ravni, nekateri nekdanji učenci te šole pa so na področju kulture postali zelo prepoznavni.

Vrhunec koncertnega večera so bile prav gotovo skladbe, ki so jih glasbeniki in pevci zapeli skupaj in  poželi gromke aplavze občinstva, ki je dvorano napolnilo do zadnjega kotička. Tako smo slišali skladbo Moja dežela Janija Goloba, seveda ni šlo brez že skoraj ponarodelega Dneva ljubezni, za zaključek pa še Ob tebi Rolfa Rovlanda, katerega besedilo je v slovenščino prevedla Špela Kavčič, nekdanja učenka te šole. Po skoraj uri in pol dolgi prireditvi smo se razšli v prepričanju, da se za kulturo na Logaškem ni bati, na taborski šoli pa se, kot smo izvedeli, že veselijo nove pridobitve: šolskega benda.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja