Obvestilo

Na počitnice pod pravljični dežnik

Ob zaključku šolskega leta 2014/15 in dnevu državnosti so na OŠ Antona Globočnika Postojna 23. Junija pripravili sklepno prireditev , ki je nosila naslov Pod pravljičnim dežnikom.

Osrednji  lik je bila mama Medvedova, ki je svojemu sinu Medu obljubila, da mu za rojstni dan podari rdeč dežnik.  Pri iskanju darila pa je na svoji poti srečala veliko pravljičnih junakov: Mojco Pokrajculjo s piskrčkom,  deklico Jelko in njen dežnik, ki je postal balon, ptičico, ki je nosila Bogdankine  škarjice iz pravljice Šivilja in škarjice, pa Jurija Murija iz Afrike, nagajal ji je tudi 13. škrat Kuzma. Darila sicer ni našla, ampak so ga malemu Medu prinesli prijatelji iz pravljice Pod medvedovim dežnikom. Bilo je ravno prav, saj so nevihtni oblaki prekrili nebo in Medo je imel najboljšo  rojstnodnevno zabavo v dežju. V zanimivih in izvirnih priredbah slovenskih pravljic, ki so skrivale tudi državno simboliko, je pod  taktirko učiteljic podaljšanega bivanja in z zborovodkinjo Barbaro Dolgan zaplesalo in zapelo  več kot 130 otrok šole. Nastopile so tudi baletke iz Baletnega društva Postojna. Idejno zasnovo prireditve je pripravila Brigita Blaško, ki je prireditev tudi domiselno in igrivo povezovala v vlogi gospe Medvedove.

Nastopajoči so navdušili občinstvo, tako z dopoldansko uprizoritvijo za učence in osebje šole ter popoldne s prireditvijo za starše. Na ta način so prisrčno pospremili vse na brezskrbne počitnice.

Avtorica: Brigita Blaško

Foto: Miranda Kristančič

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja