Obvestilo

Na Počku bo usposabljanje pilotov in usmerjevalcev združenega ognja

Od ponedeljka, 22., do petka, 26. januarja, bo na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja slovenske in latvijske vojske.

Usposabljanje bodo podpirali piloti 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik ter ameriške in italijanske helikopterske posadke s helikopterji HH-60 in Agusta A129.

Letala in helikopterji bodo območje usposabljanja preletavali na višinah do 3.000 metrov v časovnih intervalih vsak dan od 9.30 do 12. ure in od 13. do 15. ure, v petek, zadnji dan usposabljanja, pa samo v dopoldanskem času. Usposabljanje pilotov bo vključevalo bojne polete, delovanje po ciljih na zemlji in izmik iz območja delovanja.

Usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja bo ob podpori letala Pilatus PC-9M Hudournik potekalo tudi na območju Šentjanža in Mokronoga od torka, 23., do četrtka, 25. januarja, med 10. in 13. uro.

Vir: Slovenska vojska

 

Ne spreglejte

Logatčani Fed Horses na Emi 2019

Poslušalca osvojijo na prvo poslušanje.  Nagovorijo ga z energijo, izjemnimi aranžmaji,  mehkim, malo otožnim vokalom, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja