Obvestilo

Na Počku se začenja vojaška vaja Lipicanec III

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske (SV) Postojna na Počku se danes začenja vaja Lipicanec III .Po poročanju Slovenske vojske se bo na vaji usposabljalo skoraj 400 pripadnikov enot logistične brigade SV in pripadnikov bataljona za podporo delovanja 173. zračne brigade ameriških oboroženih sil.

Postojna – Na vaji se bo skupaj usposabljalo skoraj 400 pripadnikov enot Logistične brigade Slovenske vojske in pripadnikov Bataljona za podporo delovanja 173. Zračne brigade oboroženih sil ZDA in usmerjevalci združenega ognja iz 72. Brigade in 152. Letalske eskadrilje.

Poleg razvijanja taktičnih znanj in postopkov, ki zagotavljanjo osnovno pripravljenost in usposobljenost, razvinanja interoperabilnosti, izmenjave izkušenj in usposabljanja na področju logistične podpore, je eden glavnih ciljev vaje medsebojno sodelovanje in razumevanje med pripadniki in pripadnicami prijateljskih vojsk.

V Slovenski vojski ob tem napovedujejo, da bodo za potrebe vaje potekali premiki vojaških vozil SV in ameriških oboroženih sil. Zagotavljajo, da manjše kolone vojaških vozil ne bodo ovirale pretočnosti prometa, bo pa danes in v soboto nekoliko povečan promet iz smeri mejnega prehoda Fernetiči do Postojne, od sobote do torka v okolici vadišča, ter zadnji dan vaje, 2. februarja, v smeri od Postojne proti Fernetičem.

SV/uredništvo

Foto: arhiv NzN

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja