Obvestilo

Na predvečer kulturnega praznika slovesno tudi v Cerknici

Po državi so se na predvečer 8. februarja, s katerim obeležujemo slovenski kulturni praznik, odvili številni dogodki in proslave.

V Cerknici je osrednja prireditev potekala v Kulturnem domu Cerknica. Posvetili so jo skladatelju in tenoristu Franu Gerbiču, saj letos mineva 100 let od njegove smrti. Prireditev bo tako uvod v serijo dogodkov, s katerimi naj bi cerkniške kulturne organizacije proslavile Gerbičev opus.

Na včerajšnji prireditvi, ki jo je povezovala Maruša Mele Pavlin, so nastopili sopranistka Anemarija Štefančič, igralec Primož Forte, Oktet Kres in pianistka Elena Larina.

Zbrane je nagovoril tudi cerkniški župan Marko Rupar, ki je izpostavil, da slovenska kultura ni v zavidljivem položaju in jo pretresajo številna vprašanja, ki bi jih vladajoči morali urediti in doseči konsenz z ustvarjalci, da kultura ne bi bila samo ogledalo družbe, ampak bi ponudila tudi rešitve.

Še ena prireditev ob kulturnem prazniku je potekala v Grahovem, ki jo že tradicionalno pripravljata Pihalni orkester Kovinoplastike Lož in gostiteljica Podružnična osnovna šola 11. maj Grahovo. Poleg godbenikov ter otroškega in mladinskega zbora je nastopila pevka Vesna Kovač, obiskovalce pa je z recitacijo Prešernove poezije presenetila še igralka Marijana Brecelj.

Maruša Opeka

Foto: Ljubo Vukelič

CERKNICA,07. 02. 2017.  OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV V POČASTITEV KULTURNEGA PRAZNIKA. NA SLIKI ŽUPAN MARKO RUPAR. FOTO LJUBO VUKELIČ
CERKNICA,07. 02. 2017. OSREDNJA OBČINSKA PRIREDITEV V POČASTITEV KULTURNEGA PRAZNIKA. NA SLIKI PRIMOŽ FORTE, IGRALEC. FOTO LJUBO VUKELIČ

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja