Obvestilo

Na priprave v Rabac

Veterani Nogometnega kluba Rakek so se pretekli vikend mudili na kondicijskih pripravah v Rabcu. Štiridnevni oddih so izkoristili za nabiranje moči pred pričetkom jesenskega dela Hrvaško-slovenske nogometne lige veteranov. Zadnji dan priprav so se veterani pomerili s predstavniki Zavoda detel, ki so na oddih prav tako prišli v Rabac.

Zavod Detel je največji center za vključevanje invalidov v delo v Sloveniji in okrog 140 invalidov povezuje v mrežo zaposlitvene in socialne rehabilitacije, ki jo tvorijo zaščitena delovna mesta, program socialne vključenosti ter program usposabljanja na konkretnem delovnem mestu.  Zavod pod svojo streho ponosno združuje 57 invalidov na zaščitenih delovnih mestih, 21 strokovnih delavcev in sodelavcev ter 62 udeležencev programa socialne vključenosti.

Na priprave je veterane spremljal tudi generalni pokrovitelj  kluba Danimir Mazi z ženo. Tekma je minila v prijateljskem duhu, rakovški veterani pa so se danes že odpravili na prvo tekmo, ki v tem trenutku poteka v Postojni.

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič

Ne spreglejte

Postojnska balinarka Aneta Fidel tretja na svetovnem prvenstvu!

V Balinarskem klubu Postojna so v preteklem tednu držali pesti za slovensko žensko in mešano …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja