Obvestilo

Na pustni torek večina v maskah

Medtem ko se je večina pustnih povork zvrstila že v soboto in nedeljo, se bodo ponekod našemljenci predstavili v sprevodu danes. Na Ptuju in v Cerknem pa bodo Pusta že pokopali. Za večino pa je današnji pustni torek eden najbolj veselih dni v letu. Redki bodo nenašemljeni, če nič drugega, si bomo vsaj pobarvali nos ali kaj narisali  na obraz.

Od postojnske povorke do cerkniškega pokopa

V Postojni  bo ob 15.00 s parkirišča ob TIC-u pri Mercator centru po Tržaški cesti krenila  46. tradicionalna povorka, ki se bo zaključila na Titovem trgu. Najboljše maske bodo nagrajene, gostovali bodo koranti  Grajena pri Ptuju, Škoromati iz Podgrada, ED Liški pustje, Kanal, Orači, Šarga, Baba deda nosi … V dvorani OŠ Antona Globočnika se bo od 16.30 začelo otroško pustno rajanje, ob 18. 00 pa v Hotelu Šport pustni ples s skupino Venera.

V Cerknici so včeraj začeli odštevati do njihovega zadnjega dogodka, ki bo v sredo ob 16.00! Seveda je govor Pustnem pogrebu. Začel se bo ob 16.00  kot najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem  Od Žajfn’ce do mostu čez Cerkniščico z ognjeno – mokrim koncem.

Na Ptuju bodo opoldne odločili maske

Na Ptuju, kjer so letošnje 57. Kurentovanje začeli že 2. februarja s tradicionalnim polnočnim kurentovim skokom, bodo službene obveznosti končali opoldne. Skupaj z glasbenimi skupinami bodo počakali na sklepno dogajanje letošnjega kurentovanja, ki bo pokop pusta.

Tudi v Cerknem bodo letošnje pustno obdobje po izročilu končali danes. Obtožnico Pustu so prebrali v nedeljo, danes pa bodo odkopali veliko drvarsko kladivo – bot in z njim pokončali Pusta.

STA/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja