Obvestilo

Na Rakeku in Begunjah vlomilci povzročili že za skoraj 20 tisoč evrov škode

Nepridipravi, ki v zadnjih mesecih ropajo hiše po Rakeku in Begunjah pri Cerknici, so po podatkih policije povzročili za skoraj 20 tisoč evrov škode, od tega  škoda ukradenih predmetov znaša približno 13.500 evrov, medtem  ko  so  na objektih povzročili po zaenkrat nestrokovni oceni za približno 4.700 evrov škode.

Na območju Policijske postaje Cerknica so policisti v obdobju od novembra 2014 do februarja 2015, obravnavali  13 kaznivih dejanj velike tatvine. Od tega je bilo devet primerov, ko kaznivo dejanje ni bilo izvršeno oziroma je ostalo pri poskusu (storilec je bodisi prišel v notranjost stanovanjske hiše in ni ničesar odtujil bodisi mu v notranjost sploh ni uspelo vlomiti), v štirih primerih pa je bilo kaznivo dejanje izvršeno. Predvsem pa sta bila odtujena denar in nakit.

Po neuradnih podatkih naj bi šlo za domačina, ki teren dobro pozna. Tat se namreč zadržuje in opazuje hiše, saj vlomi takrat, ko lastnikov ni doma oziroma odidejo zdoma za daljši čas. Policija je potrdila, da gre pri vseh dogodkih za enak način storitve oz. izvršitve kaznivega dejanja.  

Po najnovejših, sicer še neuradnih podatkih je policija pri domačinu našla večjo količino zlata. Ali gre za storilca, povezanega s 13 dejanji, ki so se zgodila v zadnjih mesecih, policija še ugotavlja s pomočjo oškodovancev, in sicer na podlagi prepoznave ukradenih predmetov.

Morebitnim  žrtvam  policija priporoča,  da  jih takoj  obvestijo  na št. 113
oziroma Policijsko postajo Cerknica na  tel.  št.  01  709  06 07. V primeru vloma v objekt naj se vanj ne vstopa, saj se lahko tam še vedno nahaja storilec, prav tako pa se lahko z vstopom uničijo sledovi, ki so pomembni za nadaljnje preiskovanje kaznivega dejanja.

Občane  tudi  naprošajo,  da  če zaznajo pojav oseb in vozil, ki jim niso poznana, njihovo vedenje/zadrževanje pa je sumljivo (dajejo videz ,da opazujejo objekt), naj takoj obvestijo policijo na 113 ali Policijsko postajo Cerknica.

— 

Andreja Jernejčič 

Ne spreglejte

Baletniki napolnili tako cerkniški kot postojnski kulturni dom

V 18. letu delovanja je Baletno društvo Postojna predstavilo letno produkcijo Morsko kraljestvo. Na zadnjo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja