Obvestilo

Na Slivnico in nazaj bodo tekli osem ur

 

Kdo ima dovolj poguma, da se v osmih urah čim večkrat povzpne na Slivnico? Zagotovo kar nekaj navdušenih športnikov tekačev, ki se bodo na pustno soboto, na Valentinovo, 14. decembra, zbrali za baliniščem v Cerknici in se že drugič udeležili dogodka 8 ur Slivnice, ki ga organizira Plesno društvo kolesar Cerknica. 

Po lanskem uspešnem dogodku, ki je v Cerknici potekal prvič, so se organizatorji odločili športno prireditev ponoviti. Lani se je na Slivnico povzpelo 36 udeleženk in udeležencev, najhitrejši pa je v malo več kot sedmih urah na Slivnico pritekel kar osemkrat!

Tako kot lani bo tudi letos start ob 8. uri s parkirišča za baliniščem v Cerknici, kjer bo locirana spodnja kontrolna točka, zgornja pa bo pred vhodom v Dom na Slivnici. Štejejo vsi vzponi, ki se zabeležijo na spodnji in zgornji točki, kadarkoli med 8. in 16. uro,  zadnji vzpon pa mora biti opravljen do 16.00. Udeležba je brezplačna, bodo pa organizatorji veseli, če jim pomagate pri organizaciji ali prinesete prigrizke. Vsak udeleženec, ki doseže vsaj štiri vzpone, si prisluži brezplačen golaž ali joto na Slivnici. Najboljšim trem v moški in ženski kategoriji bodo organizatorji podelili nagrade in medalje. Vljudno vabljeni.

V primeru slabega vremena se prireditev prestavi za teden dni na 21. februar. 

Obenem bo potekala tudi dobrodelna akcija zbiranja sredstev za nakup defibrilatorja, ki ga bodo organizatorji Druga priložnost podarili PGD Cerknica, ki posreduje ob nesrečah na avtocesti. 

 Poleg osemurnega teka bo potekala še predstavitev in zbiranje donacij za defibrilator. 

I

— Andreja Jernejčič 

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja