Obvestilo

Na teku ob Cerkniškem jezeru slavila Albreht in Beletova

Dolenje Jezero so to nedeljo preplavili tekači, udeleženci praviloma najštevilčnejše preizkušnje Notranjskega tekaškega pokala, Teka ob Cerkniškem jezeru Krepko za krepko zdravje. K izjemni udeležbi ljubiteljev te športne panoge vseh generacij je seveda pripomoglo čudovito vreme, skoraj nekoliko pretoplo za tekaške napore.

Po Križni gori in Slivnici se je najbolj ravninskega med vsemi teki NTP, katerega glavni sponzor je tudi letos ebm-papst Slovenija, udeležilo kakih 130 tekačic in tekačev, od predšolskih, ki so se pomerili na ciciteku,  do šolarjev in odraslih, ki so se v številnih kategorijah pomerili na razdalji 11,5 km. Samo otrok so organizatorji našteli kar 86, kar je nadvse razveseljivo. Organiziran pa je bil tudi netekmovalni tek na 3,8km, ki se ga je udeležilo 11 tekačev.

Najhitreje je s progo opravil Borut Albreht, ki je sicer letos osvojil peto mesto v prvenstvu Slovenije v dolgih tekih na 10km, drugo mesto si je pritekel Simon Kočevar iz Loške doline, ki tudi vodi v pokalu, tretji je bil Marko Grobelšek (GIBIT). V ženski konkurenci je slavila nepremagljiva Kristina Bele iz Pivke, za njo se je zavihtela Brigita Martinčič, ki je ravno tako drugo mesto odnesla v Loško dolino, tretja je bila Matea Ožanič (Marathon Novo mesto).

Športna zveza Cerknica je načelu s Sebastjanom Štrausom in ekipo znova poskrbela za vrhunski tekaški dogodek v osrčju Notranjske, na in ob jezeru ter ob robu mogočnih Javornikov. Zaslužene kolajne je tekačem tako kot vsako leto podeljeval cerkniški župan Marko Rupar ob pomoči Sabine Mržek Udovič, tekačice in predstavnice glavnega sponzorja ebm-papst Slovenije.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič/Občina Cerknica in Roman Kocen

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja