Obvestilo

Na tretjem Gosarjevem večeru o medgeneracijskem sodelovanju

Ko so v Knjižnici Logatec novembra 2012 pripravili  Spominski večer ob 125. obletnici rojstva prof. dr. Andreja Gosarja, so začrtali niz strokovnih tematskih vsebin, ki bodo v okviru Gosarjevih večerov predstavljene kot družbeno pomembne teme današnjega časa.

Tokrat so izbrali aktualno vsebino, ki jo bo predstavil dr. Jože Ramovš, Medgeneracijsko sodelovanje in aktivno staranje. Uvodnemu predavanju bo sledil pogovor s predstavniki lokalnih ustanov in društev, ki aktivno sodelujejo na omenjenem področju.

Tretji Gosarjev večer bo v četrtek, 27. Novembra 2014 ob 19. Uri v veliki dvorani Narodnega doma v Logatcu (vhod skozi knjižnico).

Izr. prof. dr. Jože Ramovš je antropolog in socialni delavec. V Nemčiji je opravil specializacijo iz Franklove logoterapije in partnerske komunikacije. Dela na področjih sožitja med ljudmi, staranja, zasvojenosti in omamljanja. V teoriji se posveča celostni podobi človeka v njegovi telesni, duševni, duhovni, socialni, razvojni in bivanjski razsežnosti. Razvija programe za kakovostno življenje in sožitje med ljudmi (antropohigiena). (G. E.)

Foto: arhiv knjižnice

 

 

Ne spreglejte

Večgeneracijski družinski center v Cerknici odpira svoja vrata

Večgeneracijski družinski center v Cerknici v sredo 1. junija odpira svoja vrata v prostorih Galerije …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja