Obvestilo

Na tržnico po zdravje!

V Občini Borovnica je včeraj zaživela nova tržnica, na kateri  bodo domači in tudi okoliški pridelovalci prodajali svoje pridelke in domače izdelke. S tržnico, ki bo sprva obratovala ob sobotah, glede na povpraševanje pa v prihodnosti morda še kak drug dan v tednu, borovniški župan Bojan Čebela uresničuje eno od svojih predvolilnih obljub. Za spletni portal Novice z Notranjske je takole orisal pomen pridobitve:

Da zanimanja za ekološko pridelano hrano v Borovnici ne manjka, so pokazale ne samo številne stojnice, ki so ponujale domače izdelke iz mleka, sadja in medu, saj sta sadjarstvo in čebelarstvo v občini zelo razvita, do najrazličnejših peciv, ki so jih za ta namen spekle domačinke,  sadnih napitkov in vina, ampak tudi številni obiskovalci od blizu in daleč.  Jože Zorman, upravitelj borovniške tržnice:

Borovnica-tržnica-napis  Borovnica-tržnica-eko kmetija pri ŠuštarjuEko kmetija Pri Šuštarju

Otvoritev tržnice je pospremil tudi krajši kulturni program, v katerem so nastopili domači pevci in folklorna skupina.

Borovnica-tržnica-pevci  Borovnica-tržnica-folklora

Prvi lokalni trgovec, lastnik Tuševe  franšize, Jože Jurček, na tržnico, presenetljivo, ne gleda kot na konkurenco, saj na prvo mesto postavlja zdravo hrano in raven prehranjevanja.  Poslušajte izjavo:

 

 

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja