Obvestilo

Nacionalna preventivna akcija Pešec (bodi viden, bodi previden) v Logatcu

Akcija bo na terenu potekala v ponedeljek, 6.  februarja 2017, od 17. ure dalje na Trgu Sv. Nikolaja.  

Logatec – V začetku februarja se s sloganom Bodi previden vsako leto prične nacionalna preventivna akcija Pešec, ki jo koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, in poteka skozi vse zimske mesece, ko je ogroženost pešcev največja. Osnovni namen akcije Bodi previden je opozoriti in ozaveščati pešce glede uporabe odsevnih predmetov, saj vidnost v prometu pomeni tudi večjo varnost, na drugi strani pa opozoriti voznike na večjo pozornost in skrb za pešce, kot ranljivejšo in bolj ogroženo skupino udeležencev v prometu. Akcija bodi previden poteka v sodelovanju z ostalimi institucijami, ki skrbijo za večjo prometno varnost: ministrstvo za promet, izobraževanje in notranje zadeve – Policija, Zavod RS za šolstvo občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, AMZS, Rdeči križ Slovenije, Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije ter Zavod Varna pot.

V akciji sta izbrani dve ciljni skupini, ki sta med pešci tudi najbolj ogroženi:

  •        starejši ljudje nad 65 let ter
  •        otroci v starosti do 10 let.

Med 2. in 6. februarjem 2017 bodo v navedeni nacionalni preventivni akciji Pešec sodelovali tudi člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Logatec, ki bodo na kritičnih lokacijah pešcem brezplačno delili odsevna telesa za boljšo vidljivost v prometu in jih opozarjali na nevarnost v zvezi s slabo vidljivostjo pešcev v prometu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Logatec

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja