Obvestilo

Nagrada GZS tudi Marjanu Batagelju

Ljubljana – Letos je slovenske gospodarske oskarje prejelo sedem vodilnih direktorjev, dva sta iz velikih gospodarskih družb, trije iz srednjih in dva iz malih in mikro družb. Med nagrajenci je tudi predsednik Upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj.

GZS nagrade podeljuje kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. So najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, prejmejo pa jih vodilne osebe družb, ki so v preteklem letu dosegle izjemne rezultate in tako doprinesle k promociji odličnosti, konkurenčnosti, razvoju ter širšim in trajnejšim družbenim spremembam.

Kot je na novinarski konferenci pred podelitvijo ocenil generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, so podjetja, ki danes poslujejo v Sloveniji, bistveno boljša kot pred krizo; ponašajo se z višjo dodano vrednostjo, manjšo zadolženostjo, več zaposlenimi in večjim izvozom.

Sedem “oskarjevcev”

Poleg predsednika upravnega odbora Postojnske jame Marjana Batagelja so šle nagrade v roke prokuristke Domela iz Železnikov Jožice Rejec, direktorja GKN Driveline Slovenija iz Zreč Andreja Pokliča, direktorja brežiške družbe Kovis Alena Šinka, direktorja družbe OMCO Feniks Slovenija iz Žalca Boruta Triplata, direktorja celjske družbe Hermi Mirana Rauterja in direktorice družbe Saop iz Šempetra pri Gorici Sonje Šinigoj.

Vključno s tokratnimi nagrajenci – te je določila komisija za nagrade GZS pod vodstvom direktorja Rika Janeza Škrabca – je nagrado GZS doslej prejelo 323 gospodarstvenikov in 24 gospodarstvenic. Nagrada je bila prvič podeljena leta 1969, danes so jo podelili že 48.

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja