Postojnska jama
Obvestilo

Nagrada Sejalec 2018 v roke Mihu Mlakarju z Zelenega krasa

Destinacija Zeleni kras se ponaša s turističnim produktom, ki nosi nagrado Sejalec 2018, priznanje Slovenske turistične organizacije za ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

Nagrado za inovativen turistični produkt, ki uspešno prispeva k večji prepoznavnosti turistične ponudbe destinacije Zeleni kras in Slovenije, je prejelo podjetje Mlakar Markovec iz Loške doline, ki ga predstavlja izviren podjetnik Miha Mlakar. Ta pod tržno znamko Slovenian Bears ponuja doživetja fotografiranja rjavega medveda v notranjskih gozdovih na naravi in medvedu prijazen način. Slovesno razglasitev zmagovalca so sinoči objavili na Dnevnih slovenskega turizma 2018 v Portorožu.

Kot pravi letošnji dobitnik Sejalca Miha Mlakar, je Medvedu prijazno fotografsko doživetje, namenjeno naprednejšim in profesionalnim fotografom, ki želijo doživeti varno, popolno in izjemno izkušnjo fotografiranja rjavega medveda in drugih divjih zveri v Sloveniji.

Izjemne in redke naravne danosti, osebna afiniteta in sistematični pristop ponudnika k razvoju produkta za nišno ciljno skupino so osnova tega izjemnega doživetja v naravi.

Njegove ture prispevajo k sobivanju človeka z medvedom in zato nosijo tudi oznako Medvedu prijazno, ki so jo razvili v okviru projekta LIFE DINALP BEAR – Celovito upravljanje in varstvo rjavega medveda v Severnih Dinaridih in Alpah.

Aktivna promocija ohranjanja medveda v lokalnem okolju in vključevanje medveda v odgovoren turistični produkt pa je tudi cilj projekta NATURE &WILDLIFE, ki ga na slovensko-hrvaškem čezmejnem območju kot vodilni partner izvaja RRA Zeleni kras.

 

Mateja Simčič

Foto: Miha Mlakar, Marjeta Marinčič

Ne spreglejte

Do novih šolskih prostorov na OŠ 8 talcev Logatec v letošnjem letu

Zaradi hude prostorske stiske na OŠ 8 talcev Logatec sta logaška občina  in omenjena osnovna …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja