Obvestilo

Nagrajene tudi dobrote z notranjskih kmetij

Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, Kmetijska svetovalna služba, Mestna občina Ptuj in KGZS Zavod Ptuj so pripravili že 26. ocenjevanje in razstavo kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij.

Tudi kmetije iz naše regije – Logatca, Pivke, Ilirske Bistrice, Postojne, Rovt, Cerknice –so  v kategoriji mlečni izdelki ter iz Gline na Blokah v kategoriji mesnih izdelkov prejele priznanja.

Nagrajeni izdelki so bili razstavljeni od 21. do 24. maja 2015 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Osrednja prireditev s podelitvijo priznanj za kakovost pa je potekala preteklo nedeljo.

Podelitve se je udeležila tudi Ksenija Mihelčič s Kmetije Mihelčič, ki je prejela bronasto priznanje za mladi sir. Mihelčičeva, ki se skupaj z možem Dušanom s predelavo mleka ukvarja šele nekaj let, je povedala, da je bila presenečena nad veličino in profesionalnostjo kmetij po drugih delih Slovenije. »Na naši kmetiji pa jogurt še vedno zorimo na štedilniku,« pove Mihelčičeva in doda, da je to morda njihova konkurenčna prednost, saj so količine mleka, ki ga predelajo v primerjavi z drugimi kmetijami precej manjše. Meni, da ima tako naša regija na področju lokalne kmetijske pridelave in predelave še veliko neizkoriščenega potenciala. Je pa zanimanja vsekakor več, kot ga je bilo pred leti.

Maruša Opeka

Foto: Arhiv Kmetije Mihelčič

 

 

Ksenija Mihelčič iz Kmetije Mihelčič je dobitnica bronastega priznanja.

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja