Obvestilo

Naj ideja socialnega podjetništva

Na področju socialnega podjetništva (podjetništva z družbenim učinkom) je v Sloveniji v zadnjih letih moč zaznati vse bolj intenziven razvoj. Opaziti je, da se kljub velikemu zanimanju, malo ljudi odloča za tovrstno obliko podjetništva. Posamezniki imajo premalo možnosti, da bi pridobili ustrezna znanja za realizacijo svoje podjetniške ideje.

Zato smo se odločili, da izvedemo izbore »Naj podjetniške ideje socialnega podjetja« ter tako ponudimo zmagovalcem možnost realizacije le-te s pomočjo strokovnih svetovanj, mentorstva in njihove intenzivne promocije.

Razpisujemo izbore za »Naj idejo socialnega podjetništva«. Naš namen je izbrati 7 najboljših idej socialnega podjetja, ki bodo zaživele v realnosti. V vsaki regiji, ki jo pokrivajo vključeni partnerji projekta Združeni pri razvoju novih zaposlitvenih možnosti  s pomočjo socialnega podjetništva – SLOHRA SOCIONET, bo izbrana po ena ideja.

Dobitniki izbora bodo imeli na voljo strokovnjaka, mentorja za pripravo poslovnega načrta, ki jim bo pomagal izdelati poslovni načrt po predpisani metodologiji. Hkrati bodo dobitnik izbora imel na voljo predstavitev naj ideje socialnega podjetja s pomočjo kratkega filma.
Vsi dobitniki izbora bodo imeli možnost  širše promocije svoje ideje v okviru aktivnosti projekta, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.
Območja, ki sodelujejo v izboru:
•    v Sloveniji: Obalno-kraška regija, Primorsko-notranjska regija, JV Slovenija in Spodnjeposavska regija
•    na Hrvaškem: Istrska županija, Karlovačka županija in Primorsko – goranska županija.

V Primorsko-notranjski regiji se lahko na razpis prijavite do 30.10.2015.

Za prijavo je potrebno izpolniti prijavni obrazec in obrazec za opis poslovne ideje naj socialnega podjetja (glej priloge spodaj). Celotno dokumentacijo pa je potrebno poslati ali osebno oddati na naslov: RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna 1, 6257 Pivka.

»Izbor poteka v okviru projekta »Združeni pri razvoju novih zaposlitvenih možnosti  s pomočjo socialnega podjetništva – SLOHRA SOCIONET« in se financira s finančno pomočjo is sredstev ESRR, v okviru Operativnega programa   Slovenija – Hrvaška 2007-2013.«

Več informacij: Martina Erjavec (tel. 05 721 22 42) ali Zdenka Žakelj ( tel. 05 721 22 40).

POHITITE S PRIJAVAMI! NAJ VAŠA IDEJA, VAŠE SANJE POSTANEJO RESNIČNOST!

Ne spreglejte

Narišite nasmeh na parkirišču trgovine Eurospin v Logatcu

Vabimo vas na druženje z dobrodelno noto na parkirišču trgovine Eurospin Logatec v soboto, 25.9.2021 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja